Programma
Penelope Scott

Penelope Scott + Lincoln

Penelope Scott + Lincoln

donderdag 28 september 2023

donderdag 28 september 2023

In Tolhuistuin - Club

Zaal open: 19:00, Voorprogramma: 17:30, Hoofdprogramma: 20:30

Penelope Scott is niet voor een gat te vangen. De Amerikaanse wisselt per single moeiteloos tussen emopop, hyperpop, synths en techno. Scott leert op 8-jarige leeftijd klassiek piano spelen, maar laat zich na verloop van tijd liever inspireren door muziek op de radio en audio software. Zodoende produceert Scott op de middelbare school haar eerste muziek en plaatst dit op TikTok, waarmee de jonge artiest direct veel views behaalt. De muziek is gebaseerd op Gen Z malaise, satire en memes, waarin geen nummer hetzelfde is, iets waar Scott bewust voor kiest, want Scott houdt er niet van om in hokjes te denken. Eén ding komt echter wel in elk nummer terug en dat zijn de maatschappij- en sociaalkritische teksten.

Bekijk evenement op Facebook

Line-up

Club

  • Penelope Scott
  • Lincoln

Topnummers van Penelope Scott

Lincoln

De uit Cincinnati, Ohio, afkomstige indiezanger en songwriter Lincoln brengt zijn debuutalbum 'Everything Is Wrong (I Surrender Records)' uit, de opvolger van zijn EP 'A Constant State Of Ohio' uit 2017. Het nummer 'Baby Take My Acid' bestaat uit doordrenkte gitaarlijnen die goed contrasteert met de neerslachtige zangtonen van Lincoln en feature Penelope Scott. De twaalf tracks duiken diep in Lincoln's geest en gedachteprocessen en vinden stuk voor stuk inventieve manieren om de zintuigen van de luisteraar te prikkelen met de levendige ambiance.

Topnummers van Lincoln

Route naar Tolhuistuin

Tolhuistuin (voorheen Paradiso Noord) is gevestigd aan IJpromenade 2 in Amsterdam Noord. Vanaf Amsterdam Centraal kun je met de gratis veerpont naar de overkant, waar je na links af te hebben geslagen, tegen Tolhuistuin aanloopt. Voor clubnachten wordt de ingang aan de achterkant gebruikt (Buiksloterweg 5C), die te bereiken is via het Overhoeksplein. In het pand bevindt zich restaurant THT, dat een uitgebreide menukaart voor iedere muziekliefhebber serveert - reserveren wordt aangeraden.

Paradiso Programme

Programma