Programma
Paradiso

Passepartout Sonic Acts 26 februari t/m 1 maart 2015

Passepartout Sonic Acts 26 februari t/m 1 maart 2015

Thursday 26 February 2015

Thursday 26 February 2015

Sonic Acts Festival
The Geologic Imagination
26 februari t/m 1 maart 2015
Diverse locaties in Amsterdam

Het festival bestaat uit een internationale conferentie, masterclasses, concerten, installaties, films en workshops. Bij het programma verschijnt een boek.

Geïnspireerd door de geowetenschappen zoomt Sonic Acts in op de planeet Aarde. The Geologic Imagination is gefundeerd op de aanname dat wij in een nieuw geologisch tijdperk leven: het Antropoceen. De menselijke activiteit heeft de samenstelling van de atmosfeer, de oceanen, en zelfs de aardkorst onomkeerbaar veranderd. De mensheid is een geologische kracht geworden. Als gevolg hiervan is het perspectief verschoven; van de mens als middelpunt van de wereld naar krachten die op een veel grotere tijdschaal werkzaam zijn dan wij ons kunnen indenken. Deze ideeën zetten ons aan het denken over onze verbintenis met de wereld, en over ons concept van natuur, cultuur en ecologie.

De manier waarop wij de wereld zien, de systemen en processen van de natuur begrijpen, wat wij met de planeet van plan zijn en hoe we ermee omgaan; deze dingen staan centraal tijdens The Geologic Imagination. Met dit festival onderzoeken we de manieren waarop kunst en wetenschap nieuwe inzichten in kaart brengen en documenteren. Ook onderzoeken we hoe de veranderingen en transformaties die op een geologische schaal plaatsvinden kunnen worden omgezet naar iets tastbaars wat mensen kunnen voelen, aanraken en ervaren. Sonic Acts nodigt kunstenaars en theoretici uit na te denken over deze transformaties en ze bestaanbaar te maken.


Paradiso Programme

Programma