Programma
Kerstmatinee2012

Paradiso’s Only Kerstmatinee

Paradiso’s Only Kerstmatinee

woensdag 26 december 2012

woensdag 26 december 2012

Kom in de kerstsfeer met Paradiso’s Only Kerstmatinee: a Christmas Carol. Met muziek van The Paradiso Orchestra en fanfare St. Caecilia uit Heemskerk. Een kerstverhaal van dichter/kunstenaar Frank Starik en dichteres/schrijfster Vroukje Tuinman. En met medewerking van het Kobra Ensemble (zang) en pianiste Daria van den Bercken. Kerstgevoel gegarandeerd!

De leden van The Paradiso Orchestra zijn afkomstig uit het Koninklijk Concertgebouworkest, Nederlands Kamerorkest, Nederlands Blazers Ensemble, The New Trombone Collective, AnsembleCaméléon en Amsterdam Sinfonietta. Het orkest van Muziekvereniging St. Caecilia Heemskerk, opgericht in 1922, is een fanfare en bestaat uit koperblazers aangevuld met saxofoons en slagwerk.

Het Kobra Ensemble bestaat uit zes jonge dames, die vanaf hun jeugd hun passie voor zingen met elkaar delen. Zij zongen jarenlang in het Nationaal Kinder- en Jeugdkoor en richtten in 2010 Kobra op. In de korte tijd dat het ensemble bestaat, heeft het een geheel eigen stijl ontwikkeld die zich kenmerkt door een veelzijdige muzikaliteit en een levendige podiumpresentatie.
Daria van den Bercken, Nederlandse pianiste van Russische afkomst, won eerste prijzen op het nationale Prinses Christina Concours, het Steinway Concours en het concours van de Stichting Jong Muziektalent Nederland. In 2007 maakte ze haar debuut bij het Rotterdams Philharmonisch Orkest en sindsdien treed ze overal in de wereld op.

Frank Starik is schrijver, dichter, zanger en kunstenaar. Hij studeerde aan de Rietveld Academie en de Rijksacademie en werd onderscheiden met de Amsterdamprijs voor de kunst. Hij publiceerde meerdere romans en dichtbundels en was in de periode 2010-2012 de vierde stadsdichter van Amsterdam. Vrouwkje Tuinman is dichteres, romanschrijfster, journaliste en columniste. Ze publiceerde meerdere dichtbundels en romans en treedt regelmatig op tijdens festivals en literaire avonden in binnen- en buitenland. Verder schrijft ze artikelen, columns en recensies voor onder meer de Opzij en de Volkskrant.

Paradiso Programme

Programma