Programma
Paradiso

Paradisolo: Steve Rachmad

Paradisolo: Steve Rachmad

zaterdag 6 september 2014

zaterdag 6 september 2014

4 uur solo set. Tijdens de maandelijkse clubnacht ParadiSOLO draait de hele avond om één dj die zijn of haar muziek, sfeer en favoriete dj´s meebrengt. Dit jaar betreden onder andere Shinedoe, Melon, Michel de Hey & Steve Rachmad het podium van Paradiso.


In the spotlight: Steve Rachmad (4 uur solo set) en steun en toeverlaat William Kouam Djoko

Na meer dan een kwart eeuw in de elektronische muziek kun je gerust stellen dat Steve Rachmad van grote betekenis is geweest voor de ontwikkeling van de Nederlandse scene. Steve wordt meestal geassocieerd met de warme pads, zinderende strijkers en krachtige grooves van de Detroit techno.

Een van Steve's eerste successen was de release van Secret Life of Machines in 1995 onder zijn alias Sterac, een full length album dat direct een klassieker werd en nog steeds een mijlpaal is in de techno. In 2012 krijgt dit album een radicale update met remixes van onder meer Ricardo Villalobos, Joris Voorn en anderen, uitgebracht op het invloedrijke Nederlandse label 100% Pure.

Naast Secret Life of Machines bevat Steve's discografie een sterke reeks van singles en EP's, vaak onder de meest wonderlijke aliassen uitgebracht. Steve experimenteert constant met zijn eigen benadering van techno, electro, deep en meer techy house. Zijn eigen releases en zijn samenwerkingsverbanden zijn uitgebracht op labels als Soma, Music Man Records, Truesoul, Delsin, Figure SPC en Get Physical. Hij is ook een veelgevraagd remixer en heeft met veel impact tracks van Joel Mull, Nina Kraviz, M.A.N.D.Y. vs Booka Shade, Sam McQueen en vele anderen bewerkt. Eind 2011 werd Steve gevraagd door het Nederlandse label voor kenners Rush Hour om bij te dragen aan hun Amsterdam All Stars compilatie. Steve's Boogie Moogie was een van de standout tracks op het album.

Als DJ heeft Steve zich in de loop der jaren constant ontwikkeld. Hij draait voornamelijk gevoelige techno, maar daardoorheen weeft hij ook oudere invloeden zoals disco en electro. Hij heeft overal ter wereld achter de draaitafels gestaan, van Fabric in Londen tot Berghain in Berlijn, D-Edge in Brazilië en festivals als Awakenings, Creamfields Australia en Time Warp in Nederland – niet slecht voor een jongen die als 12-jarige is begonnen met knippen en plakken op de bandrecorder van zijn ouders.

Onlangs is Steve begonnen aan een wereldtournee om de re-release van Secret Life of Machines te vieren, en treedt daarmee op in topzalen over de hele wereld. Dankzij zijn scherpe producers-oor en zijn true-school benadering is hij, ondanks het feit dat ie al zoveel jaar in de business zit, vandaag de dag nog altijd van grote betekenis.

Meer informatie op www.steverachmad.com en www.facebook.com/steverachmadofficial

Uitsluitend toegang 18 jaar en ouder. Bij twijfel wordt legitimatie gevraagd.Paradiso Programme

Programma