Programma
Falcke eso1907a

Paradisolezing De Voorspelling - Heino Falcke

Paradisolezing De Voorspelling - Heino Falcke

Sunday 13 February 2022

Sunday 13 February 2022

In Paradiso - Grote Zaal

Zaal open: 10:30, Hoofdprogramma: 11:00

Vrienden van Verstegen & Stigter: €15
VPRO-leden, Quest-lezers: €15
Studenten: €5,00

De lezing van Heino Falcke op zondag 13 februari 2022 is uitgesteld en zal nu plaatsvinden op zondag 13 maart 2022. De locatie is niet aangepast. Reeds gekochte kaarten blijven geldig voor de nieuwe datum. Mocht deze nieuwe datum toch niet uitkomen, dan is het mogelijk om je ticket(s) te retourneren en een restitutie te ontvangen. Ticketkopers ontvangen hierover een e-mail. Algemene informatie over verplaatsingen is beschikbaar op www.paradi.so/Ticketinfo

 • Programma met zitplaatsen

Op zondag 13 februari 2022 zal prof. dr. Heino D.E. Falcke (hoogleraar Radioastronomie en astrodeeltjesfysica aan de Radboud Universiteit Nijmegen) een Paradisolezing geven in de serie 'De Voorspelling'. Tijdens zijn lezing, 'Een staarwedstrijd met zwarte gaten - Op reis door de kosmos', zal hij je meenemen op reis naar de verste uithoeken van ons universum.

Prof. dr. Heino Falcke staat bekend als één van de makers van de eerste foto van een zwart gat. Hij houdt zich bezig met de grenzen van het heelal en zwarte gaten. Deze markeren het einde van tijd en ruimte, laten licht verdwijnen en stellen onze kennis van natuurkundige wetten op de proef. Zwarte gaten zijn een groot mysterie, maar dankzij het werk van onder anderen prof. dr. Falcke komen we steeds meer over deze geheimzinnige gebieden te weten. Door deze zwaargewichten te onderzoeken leren we meer over de absolute waarde van lichtsnelheid en over onszelf.

De Paradisolezingen worden in samenwerking met Verstegen & Stigter georganiseerd.

Bekijk evenement op Facebook

Line-up

Grote Zaal

  Wetenschap nieuwsbrief Paradiso

  Meld je aan voor de wetenschap nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle wetenschappelijke programma's in Paradiso.

  Route naar Paradiso

  Paradiso is gevestigd aan de Weteringschans 6-8. Dat is dicht bij het Leidseplein en goed bereikbaar met het openbaar vervoer (metro 52 en diverse trams). Je kunt je fiets gratis en bewaakt parkeren in de ondergrondse parkeergarage op het Leidseplein. In de buurt van Paradiso zijn meerdere parkeergarages.

  Paradiso Programme

  Programma