Programma
Falcke eso1907a

Paradisolezing De Voorspelling - Heino Falcke

Paradisolezing De Voorspelling - Heino Falcke

zondag 13 maart 2022

zondag 13 maart 2022

In Paradiso - Grote Zaal

Zaal open: 10:30, Hoofdprogramma: 11:00

Vrienden van Verstegen & Stigter: €15
VPRO-leden, Quest-lezers: €15
Studenten: €5,00

Dit is de verplaatste lezing Heino Falcke van zondag 13 februari 2022. Tickets gekocht voor de oorspronkelijke datum zijn ook geldig voor dit programma.

Dit programma gaat door zoals gepland. Het is niet nodig een coronatoegangsbewijs te tonen. Je hoeft aan de deur dus alleen een ticket te tonen.

Wil je meer weten over de overige Paradisolezingen die onderdeel zijn van de Voorspelling? Klik dan hier.

 • Programma met zitplaatsen

Op zondag 13 maart 2022 zal prof. dr. Heino D.E. Falcke (hoogleraar Radioastronomie en astrodeeltjesfysica aan de Radboud Universiteit Nijmegen) een Paradisolezing geven in de serie 'De Voorspelling'. Tijdens zijn lezing, 'Een staarwedstrijd met zwarte gaten - Op reis door de kosmos', zal hij je meenemen op reis naar de verste uithoeken van ons universum.

Prof. dr. Heino Falcke staat bekend als één van de makers van de eerste foto van een zwart gat. Hij houdt zich bezig met de grenzen van het heelal en zwarte gaten. Deze markeren het einde van tijd en ruimte, laten licht verdwijnen en stellen onze kennis van natuurkundige wetten op de proef. Zwarte gaten zijn een groot mysterie, maar dankzij het werk van onder anderen prof. dr. Falcke komen we steeds meer over deze geheimzinnige gebieden te weten. Door deze zwaargewichten te onderzoeken leren we meer over de absolute waarde van lichtsnelheid en over onszelf.

Aan het eind van de lezing krijgt het publiek de kans om uitgebreid vragen te stellen aan Heino.

De Paradisolezingen worden in samenwerking met Verstegen & Stigter georganiseerd.

Bekijk evenement op Facebook

Line-up

Grote Zaal

  Wetenschap nieuwsbrief Paradiso

  Meld je aan voor de wetenschap nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle wetenschappelijke programma's in Paradiso.

  Route naar Paradiso

  Paradiso is gevestigd aan de Weteringschans 6-8. Dat is dicht bij het Leidseplein en goed bereikbaar met het openbaar vervoer (metro 52 en diverse trams). Je kunt je fiets gratis en bewaakt parkeren in de ondergrondse parkeergarage op het Leidseplein. In de buurt van Paradiso zijn meerdere parkeergarages.

  Paradiso Programme

  Programma