Programma
Paradisodebat 2023 BANNER

Paradisodebat 2023

Paradisodebat 2023

zondag 27 augustus 2023

zondag 27 augustus 2023

In Paradiso - Grote Zaal

Zaal open: 12:30, Hoofdprogramma: 13:00

Meld je aan om je van een plek te verzekeren.

  • Programma met zitplaatsen

Wat betekent de val van het kabinet voor de toekomst van het cultuurbeleid? Terwijl de culturele en creatieve sector reikhalzend uitkijkt naar serieuze vernieuwingen in het beleid, verschuiven de politieke panelen. Wat zijn daarvan de gevolgen? En welke koers kiezen we?

Het Paradisodebat 2023 scant de nieuwe politieke werkelijkheid. Is dit de voorbode van een grotere rol voor regio’s en gemeenten in cultuurbeleid? Blijft de richting een socialer (Fair Practice) en groener (duurzaam) cultuurbeleid? Ligt er meer financiële armslag voor makers, werkenden en organisaties in het verschiet of schiet de herwonnen goodwill uit de coronatijd weer weg?

Onder leiding van moderator Jörgen Tjon A Fong gaan politici – landelijk, regionaal en lokaal – in gesprek met mensen binnen en buiten het culturele veld over de toekomst van het cultuurbeleid en de actuele politieke situatie. Kompas bij deze gesprekken zijn de drijvende waarden onder ons cultuurbestel, zoals solidariteit, toegankelijkheid, duurzaamheid en natuurlijk vertrouwen.

Een programma met bijdragen van onder meer: Hans Biesheuvel (ONL voor Ondernemers), Peter Drenth (gedeputeerde cultuur Gelderland | CDA), Soraya Groznik (The Movement Roermond), Hein Kuiken (wethouder gemeente Leeuwarden | PvdA), Jolanda Spoel (Bijlmer Parktheater), Martijn van der Steen (bijzonder hoogleraar Bestuurskunde aan de Erasmus Universiteit Rotterdam), Robert Vroegindeweij (Muziekschool Zeeland), Jorien Wuite (woordvoerder cultuur Tweede Kamer| D66) en covoorzitters van Kunsten ’92 Anne Breure en Jeroen Bartelse. Met inspiratie van de Droominee (spoken word artiest Rik Zutphen).

MELD JE ALVAST AAN om je van een plek te verzekeren!

Line-up

Grote Zaal

    Route naar Paradiso

    Paradiso is gevestigd aan de Weteringschans 6-8. Dat is dicht bij het Leidseplein en goed bereikbaar met het openbaar vervoer (metro 52 en diverse trams). Je kunt je fiets gratis en bewaakt parkeren in de ondergrondse parkeergarage op het Leidseplein. In de buurt van Paradiso zijn meerdere parkeergarages.

    Paradiso Programme

    Programma