Programma
W386 979440 Paradisodebat 2017

Paradisodebat 2018

Paradisodebat 2018

Sunday 26 August 2018

Sunday 26 August 2018

In Paradiso - Grote Zaal

Zaal open: 15:30, Zaal sluit: 18:00, Hoofdprogramma: 16:00

  • Programma met zitplaatsen

Entree gratis na aanmelden.

Het Paradisodebat vindt ieder jaar plaats op de zondagmiddag tijdens de Uitmarkt, bij de opening van het cultuurpolitieke seizoen. Het thema van de 16e editie is: de Fair Practice van de Kunsten

Onze culturele en creatieve sector staat wereldwijd zeer hoog aangeschreven. Tegelijkertijd is er iets mis met de waardering ervan in onze samenleving. Passie wordt gewaardeerd, maar loon naar werk is lang niet altijd vanzelfsprekend. Jonge makers hebben zich de afgelopen periode ingespannen voor verbetering van arbeidsvoorwaarden en toekomstperspectieven in de culturele en creatieve sector: de Fair Practice Code. Centraal daarin staan vijf gedeelde waarden, die wij als basis nemen voor het gesprek tijdens het Paradisodebat.

Vijf waarden: Solidariteit, Transparantie, Duurzaamheid/bestendigheid, Diversiteit & Vertrouwen.

Er zijn vijf sprekers die ieder één van deze waarden belicht, in een column van 10 minuten. Ingrid van Engelshoven (minister van OCW), Marian Duff (MAFB), Mariëtte Hamer (voorzitter SER), Naomi Velissariou (theatermaker), Ewald Engelen (hoogleraar financiële geografie UvA). Vervolgens start het debat met Tweede Kamerleden, kunstenaars, zaal, en sprekers, onder leiding van Lex Bohlmeijer (o.a. Radio 4).

Het Paradisodebat is het jaarlijkse podium waar kunstenaars, politici en publiek met elkaar in gesprek gaan over actuele thema’s in het cultuurbeleid, altijd in het perspectief van bredere ontwikkelingen in de maatschappij. Deze jaarlijkse afsluiting van de Uitmarkt en opening van het cultuurpolitieke seizoen wordt georganiseerd door Kunsten ’92, ACI (Amsterdamse Culturele Instellingen), Paradiso en de Akademie van Kunsten.

Bekijk evenement op Facebook

Line-up

Grote Zaal

    Route naar Paradiso

    Paradiso is gevestigd aan de Weteringschans 6-8. Dat is dicht bij het Leidseplein en goed bereikbaar met het openbaar vervoer (metro 52 en diverse trams). Je kunt je fiets gratis en bewaakt parkeren in de ondergrondse parkeergarage op het Leidseplein. In de buurt van Paradiso zijn meerdere parkeergarages.

    Paradiso Programme

    Programma