Programma
Paradiso

Paradisodebat 2017

Paradisodebat 2017

zondag 27 augustus 2017

zondag 27 augustus 2017

In Paradiso - Grote Zaal

Zaal open: 15:30, Zaal sluit: 18:00, Hoofdprogramma: 16:00

Entree gratis na aanmelden
  • Programma met zitplaatsen

Entree gratis na aanmelden.

Het Paradisodebat vindt ieder jaar plaats op de zondagmiddag tijdens de Uitmarkt, bij de opening van het cultuurpolitieke seizoen. Het thema van de 15e editie is:

De stoel van de toekomst
Welke waarden willen wij aan toekomstige generaties overdragen?
“Als we vergaderen over belangrijke zaken, als we belangrijke besluiten nemen, wij samen, maar ook in onze eigen bedrijven, zetten we er altijd een lege stoel bij. Dat is de stoel voor de mensen die er nog niet zijn, voor de toekomstige generaties. De stoel van de toekomst.” Jan Terlouw, uit zijn sprookje voor jong en oud 'Het Hebzuchtgas'.

Bij het komende Paradisodebat op zondag 27 augustus staat die lege stoel er. De stoel van de volgende generaties. Waar vinden de huidige en de toekomstige generaties elkaar? Hoe leggen we verbinding tussen culturen en wat betekent het collectief nog voor ons?

Drie sprekers reflecteren elk voor zich vanuit een ander perspectief op de waarden die ons kunnen binden, maar die ons in de praktijk vaak scheiden. Of dat nu tussen generaties, tussen culturen of onderling is. Vervolgens gaan zij het gesprek aan met Tweede Kamerleden. Welke idealen spreken hen ’t meest aan? En wat betekent dat in de politieke praktijk? We grijpen de gelegenheid aan om kennis te maken met deze nieuwe cultuurwoordvoerders.

Met:
Anoek Nuyens (theatermaker), Abdelkarim El-Fassi (producent en regisseur) en Gijs Scholten van Aschat(voorzitter van de Akademie van Kunsten, acteur), cultuurwoordvoerders in de Tweede Kamer. Onder leiding van Lex Bohlmeijer (o.a. Radio 4).

Het Paradisodebat is het jaarlijkse podium waar kunstenaars, politici en publiek met elkaar in gesprek gaan over urgente thema’s, zoals de noodzakelijke verbindingen tussen kunst, cultuur en samenleving en wordt georganiseerd door Kunsten ’92, Paradiso en ACI (directieoverleg Amsterdamse culturele instellingen).

Line-up

Grote Zaal

    Route naar Paradiso

    Paradiso is gevestigd aan de Weteringschans 6-8. Dat is dicht bij het Leidseplein en goed bereikbaar met het openbaar vervoer (metro 52 en diverse trams). In de buurt van Paradiso zijn meerdere parkeergarages.

    Paradiso Programme

    Programma