Programma
Paradiso

Paradisodebat 2015

Paradisodebat 2015

zondag 30 augustus 2015

zondag 30 augustus 2015

Programma met ongeplaceerde zitplaatsen.

Met het jaarlijkse Paradisodebat, ter afsluiting van de Uitmarkt in Amsterdam, wordt traditiegetrouw het cultuurpolitieke seizoen geopend. Dit jaar staat deze vraag centraal: wat beweegt zowel de kunstenaars als de politiek? Opening door prof. Robbert Dijkgraaf.

 “UW PUBLIEK IS MIJN PUBLIEK” *

De kunstenaar en de politicus onder vier ogen

Waar normaal gesproken het debat in Paradiso plaatsvindt met 500 deelnemers, wordt er dit jaar voor een andere aanpak gekozen. De woordvoerders uit de Tweede Kamer gaan voorafgaand aan het debat uit eten met een kunstenaar om een diepgaander gesprek te hebben over de relatie tussen kunst en politiek. Tijdens het Paradisodebat zullen deze duo’s het verloop en de uitkomst van het gesprek delen. Hierover gaan we vervolgens in gesprek met de andere aanwezigen. Waar gaan Marjolijn van Heemstra en Mona Keijzer het over hebben? En hoe vergaat het Guy Weizman en Vera Bergkamp of Jan Willem van Ewijk met Jacques Monasch?

Op basis van deze bijdragen reflecteren zaal, sprekers, G9-cultuurwethouders en cultuurwoordvoerders in de Tweede Kamer o.l.v. Ruben Maes op de relatie tussen cultuur, samenleving en politiek. Ook voeren we het actuele debat over het cultuurbeleid.

Het Paradisodebat wordt georganiseerd door Kunsten ’92, Paradiso en ACI (directieoverleg Amsterdamse culturele instellingen).

 *Sprak Adelheid Roosen tot de Tweede Kamerleden tijdens de Hoorzitting op 17 juni jl.


Paradiso Programme

Programma