Programma
Paradiso punkjaren

Paradiso Punkjaren

Paradiso Punkjaren

maandag 6 december 2021

maandag 6 december 2021

In Paradiso - Grote Zaal

Zaal open: 19:00, Zaal sluit: 00:00, Hoofdprogramma: 19:00

Dit concert is verplaatst naar 12 december 2021. Gekochte tickets blijven geldig voor de nieuwe datum. Alle kaartkopers ontvangen een e-mail met meer informatie.

In het vierde deel van de ungoing serie De Paradiso Punkjaren staan Nederlandse bands centraal. Ze komen niet alleen uit de punkhoek maar ook uit de new wave- en Ultrarichting. Hiernaast wordt aandacht besteed aan de vaste groep van jonge punks die Paradiso als hun huiskamer beschouwden. Ook wordt stilgestaan bij de bijzondere avonden die door kunstenaars, van o.a. de Rietveld Academie, werden georganiseerd. Het boek bevat een uitgebreide index en tijdslijn en is daardoor een naslagwerk voor zowel de historie van Paradiso als voor de geschiedenis van de Nederpunk.

Bij het boek hoort een mini-poster van de zogenaamde Mokum Punk avonden in april 1979. Alleen tijdens de presentatie is het verkrijgbaar met een speciaal Paradiso-punk stempel en wordt het verkocht voor een gereduceerde  prijs.

Het programma tijdens de boekpresentatie van 'Paradiso Punkjaren deel 4: 1979-1981 Nederpunk(s) en Ultra' van Oscar Smit:

deNeuve
De voormalige ultrapunk gitaristen van Tox Modell, Marc en André, maken de laatste jaren muziek samen muziek, en platen, onder de naam deNeuve.

The Bugs
De Amsterdamse punks The Bugs speelden ruim 50 maal in Paradiso. Helaas zijn twee van hun bandleden inmiddels overleden. Zanger Peter Sinnige & friends komen desondanks het podium op met wat oude Bugs songs.

Terrie Ex
In 1979 stonden The Ex voor het eerst in Paradiso. Ze zijn nog steeds alive & kicking. Terrie Ex was er in ’79 ook al bij. Wat hij en zijn vrienden gaan doen is nog een verrassing.

Amsterdam Punk Resurrection (1979/2021) (première)
Babeth Mondini-VanLoo heeft in haar imposante carrière een naam opgebouwd met cult- en arthousefilms. In deze korte film van rond 1980 zien we de Amsterdamse punkband VD Patients (niet musicerend) en beelden van het illustere café De Dood.

Voordracht van Ralph Schippers
Schrijver en acteur Ralph Schippers zat ooit samen met Pieter Kooiman (RIP) in de post-punk band Funeral Directors. In zijn roman ‘Videotheek’ schrijft hij onder andere over het enige concert dat hij in 1981 met de Funeral Directors in Paradiso deed.

The Reuters (OVB)
De Amsterdamse punkband The Reuters bestaat pas vanaf 2016. De bandleden waren begin jaren wel al met muziek bezig. Zo ook hun hun huidige bassist, Bobbie Rossinil. Zij zat in The Suspenders, een band met onder ander Allard Jolles. Later zaten ze beide in Claw Boys Claw en begon Jolles zijn band L’Attentat. The Reuters gaan vanavond een ode aan de Suspenders brengen.

Presentatie: Jaro
Jaro is een bekende in de punk- en kraakkringen van rond 1980. Hij zat o.a. in The Scabs en PCX.  Ook is hij te zien in de documentaire ‘Lang Leve De Lol’ (Alfred Broer, 1998).Tegenwoordig is hij een van de mensen achter het Amsterdamse café Checkpoint Charlie.

DJ's: Mulat (Filth & Glory) & VET
Old VS new punks

---

Het bezoeken van de boekpresentatie van Oscar Smit is gratis. Wel is een een Paradiso lidmaatschap vereist (kosten €4,00). Deze is te koop via de website of aan de deur.

Bekijk evenement op Facebook

Line-up

Grote Zaal

  Hqdefault 211110 114808

  The Bugs

  Amstel (1982)

  Accepteer de voorkeurscookies om de video te bekijken.
  Hqdefault 211110 114623

  The Reuters

  Nocturne

  Accepteer de voorkeurscookies om de video te bekijken.

  Route naar Paradiso

  Paradiso is gevestigd aan de Weteringschans 6-8. Dat is dicht bij het Leidseplein en goed bereikbaar met het openbaar vervoer (metro 52 en diverse trams). Je kunt je fiets gratis en bewaakt parkeren in de ondergrondse parkeergarage op het Leidseplein. In de buurt van Paradiso zijn meerdere parkeergarages.

  Paradiso Programme

  Programma