Programma
Paradiso

Paradiso Phone Expo

Paradiso Phone Expo

Tuesday 17 April 2012

Tuesday 17 April 2012

Paradiso lanceert voor de tweede maal een expositie van kunstwerken die alleen te bezichtigen zijn op een mobiele telefoon: de Paradiso Phone Expo. De opening van de expositie is op donderdag 17 april om 17.00 uur in de Kleine Zaal van Paradiso. Ontvangst van de kunstwerken is gratis. De expositie duurt tot 17 mei 2012.

Vier kunstenaars zijn gevraagd om een werk te maken speciaal voor de mobiele telefoon. Geïnteresseerden kunnen op www.phone-expo.nl hun telefoonnummer achterlaten, waarna ze de expositie gratis per sms krijgen toegestuurd.  Deelnemende kunstenaars zijn Rafaël Rozendaal, Coralie Vogelaar, Marco Ugolini en Pinar & Viola.

Het thema is dit jaar ‘Hey how ya doin’: de expositie gaat over de vraag of de mobiele telefoon anonimiseert, of juist mensen bij elkaar brengt. The Phone Expo onderzoekt op experimentele wijze de maatschappelijk rol die mobiele telefonie kan spelen in het vergroten van menselijk contact, op kunstzinnige wijze. Rafael Rozendaal ontwierp voor 'Hey how ya doin' een beeld dat veel te groot is om weer te geven op een scherm van een mobiele telefoon; gebruikers kunnen eindeloos met hun vinger door het beeld scrollen zonder dat zij aan de grenzen van het beeld terecht komen – de ultieme afleiding om niet met elkaar in contact te hoeven komen. Marco Ugolini maakte een visueel essay over de verdeling van rijkdom in de wereld, waardoor meer verbondenheid ontstaat met mensen die minder bedeeld zijn.

Paradiso Programme

Programma