Programma
Paradiso

Paradiso Comedy

Paradiso Comedy

Sunday 12 May 2013

Sunday 12 May 2013

Met Theo Maassen, Jan Jaap van der Wal, Daniël Arends en Tim Fransen. Programma met zitplaatsen.

Paradiso en Comedytrain presenteren: Paradiso Comedy. Een nieuwe avond in Paradiso met de beste grappen van zowel bekende namen als kakelfris talent. De comedians proberen hun nieuwe materiaal uit en combineren dit met de allerbeste improvisaties.

Theo Maassen is met zijn compromisloze engagement en snoeiharde grappen één van Nederlands beste en meest besproken comedians. In 1990 wint hij Cameretten en in 2006 wordt zijn carrière bekroond met zo ongeveer elke prijs die voor een cabaretier in Nederland te winnen is: de Prijs van de Kritiek, de Prins Bernhard Cultuurfonds Theater Prijs én de Poelifinario. Tussendoor scoort hij een nummer één hit met de carnavalskraker Lauwe Pis, steelt de UEFA cup uit het stadion van zijn geliefde PSV en excelleert als acteur in films als Zwartboek en TBS.

Jan Jaap van der Wal heeft maar liefst zes soloprogramma’s en twee eindejaarsconferences op zijn naam staan en is sinds 2006 artistiek leider van Comedytrain. Daarnaast stelt hij zijn talenten ten dienste van de televisie, meest recentelijk in het veelgeprezen satirische nieuwsprogramma Panache, dat na een reeks op Youtube nu een doorstart maakt bij de VARA.

Daniël Arends mag zich, na drie zeer succesvolle theaterprogramma´s een twee nominaties voor de prestigieuze prijs voor nieuw cabarettalent – De Neerlands Hoop, met recht een gearriveerd cabaretier noemen. Met zijn vlijmscherpe tong en meesterlijke timing laat hij echter zien dat rustig met zijn publiek genieten van zijn succes voor hem geen optie is. Altijd onderweg naar nóg scherper, nóg sneller en vooral nóg beter.

Tim Fransen won een jaar na zijn eerste comedy optreden zowel de jury- als de publieksprijs van het AFK Stand-up Comedy Concours 2007. Hij was toen 19 jaar oud. Ook bij het Amsterdams Studenten Cabaret Festival in 2010 sleepte hij beide prijzen in de wacht. Al verschillende keren speelde hij op Laughing Matters en Lowlands. Tussen zijn urban Bijlmerroots en zijn zwaar intellectuele kant weet hij het perfecte en buitengewoon grappige midden te vinden.

Paradiso Comedy is ontwikkeld door Paradiso en Comedytrain. Comedytrain is een gezelschap van comedians en biedt talent een kans om zich te ontplooien door middel van open podia en audities. Meer informatie op www.comedytrain.nl.

Paradiso Programme

Programma