Programma
Paradiso

Paradiso Comedy #3: Dolf Jansen, Thijs van Domburg, Tex de Wit en MC Howard Komproe

Paradiso Comedy #3: Dolf Jansen, Thijs van Domburg, Tex de Wit en MC Howard Komproe

maandag 14 oktober 2013

maandag 14 oktober 2013

Het verplaatste programma van 11 september. Tijden en prijs zijn ongewijzigd. Reeds gekochte kaarten blijven geldig voor de nieuwe datum of kunnen worden geretourneerd bij Ticketmaster. Zie voor meer informatie: www.paradiso.nl/web/kaartverkoop.htm

Line-up: Dolf Jansen, Thijs van Domburg, Tex de Wit en MC Howard Komproe

Op de derde editie van Paradiso Comedy, op maandag 14 oktober, proberen Dolf Jansen, Thijs van Domburg, Tex de Wit en MC Howard Komproe hun nieuwe materiaal uit en combineren dit met de allerbeste improvisaties. Paradiso Comedy is een nieuwe avond van Paradiso en Comedytrain, en presenteert de beste grappen van zowel bekende namen als jong talent.

Dolf Jansen
De man van zes miljoen woorden per minuut. Comedian van het eerste uur, hardloper, radiomaker, Pinkpop-presentator, Lowlands-legende. Wie hem niet kent, komt niet genoeg buiten. Jansen (1963) bestormt aanvankelijk de Nederlandse podia in gezelschap van zijn maatje Hans Sibbel (Lebbis) met wie hij in 1989 het Leids Cabaret Festival wint. Daarna volgen verschillende succesvolle theatershows en een jaarlijkse oudejaarsconference waarmee het dynamische duo keer op keer volle zalen trekt. In 2002 besluit Dolf dat hij zijn ei ook solo kwijt moet en dat leidt tot zijn eerste solo theaterprogramma. Het blijkt een voltreffer en inmiddels brengt Dolf met Topvorm alweer zijn achtste succesvolle soloprogramma in de theaters. Tussendoor presenteert hij ook nog een eigen radioshow op Radio 6, Spijkers met Koppen op Radio 2 en schrijft hij gedichten en columns.

Howard Komproe
Wanneer Howard Komproe (1971) op zijn twaalfde in de balletschool terecht komt tussen allemaal mooie lenige meiden, denkt hij zijn levensdoel in vervulling te zien gaan. Helaas, bij gebrek aan dansachtergrond moet hij uitwijken naar de toneelschool. Dat gaat prima totdat hij steeds vaker gevraagd wordt als stand-up comedian op feesten en in clubs. Howard maakt furore met zijn frisse, ontspannen manier van vertellen en door zijn kwajongensachtige attitude komt hij met zowat alles weg. Inmiddels toert hij alweer seizoenenlang solo langs de Nederlandse theaters. Daarnaast geeft hij workshops, presenteert hij De Lulverhalen, werkt voor radio en tv en heeft hij middels #Negerdag niet alleen een fris schandaal, maar ook zijn eerste boek op zijn naam staan.

Thijs van Domburg
Thijs van Domburg trad al af en toe op tijdens zijn studie Nederlands, maar zijn carrière begon pas echt toen hij deelnam aan het Groninger Studenten Cabaret Festival, waar hij de jury- en publieksprijs in de wacht sleepte. Na de finale van Cameretten en zijn eigen special bij de VARA was het tijd voor een avondvullende voorstelling: ‘Van Nare Mensen en de Dingen die Kapot Gaan’. De voorstelling werd genomineerd voor de Neerlands Hoop Cabaretprijs en verrijkte het cabaret met een nieuw genre: science-fiction cabaret. De show wordt op zaterdag 7 september om 22:00 uur uitgezonden op Humor TV. Thijs is verder actief als stripmaker en schrijver, op zijn blog Laserpunch.nl schrijft hij over games, comics en films. Tot 2012 was hij één van de schrijvers van Dit was het nieuws en daarnaast schreef hij voor het programma Jansen op Jacht. Sinds 2007 is hij onderdeel van het cabaretteam bij het radioprogramma Spijkers met koppen. Tevens is hij columnist en recensent bij het blad Officieel PlayStation Magazine.

Tex de Wit
Op 1 februari 2011, welgeteld één dag na het afronden van zijn studie Journalistiek en Media, stapt Tex (1986) voor het eerst het stand-up comedypodium op. Tien minuten later besluit hij: dag journalistiek, hallo nieuwe droom! De Amsterdammer maakt sindsdien een stormachtige ontwikkeling door met als hoogtepunt een succesvolle auditie bij Comedytrain in Toomler. Tex brengt droge, intelligente humor met een hoge grapdichtheid.

Paradiso Comedy is ontwikkeld door Paradiso en Comedytrain. Comedytrain is een gezelschap van comedians en biedt talent een kans om zich te ontplooien door middel van open podia en audities. Meer informatie op www.comedytrain.nl.

Paradiso Programme

Programma