Programma
Paradiso

Palais Paradiso - The Talent Show

Palais Paradiso - The Talent Show

Thursday 16 February 2012

Thursday 16 February 2012

Op 16 februari 2012 is er een nieuwe Palais Paradiso, het live beeldende kunst- en performanceprogramma van Paradiso. Voor dit jaarlijkse programma worden beeldend kunstenaars uitgenodigd om hun (performatieve) werk in Paradiso te tonen. Het thema van Palais Paradiso is dit jaar ‘The Talent Show'. Het is een knipoog naar de enorme hoeveelheid talentenjachten van tegenwoordig: de deelnemende kunstenaars laten hun beste trucjes zien.

Bovendien vanavond: een nieuwe Infiltration Series. Bart de Baets en Rustan Söderling presenteren Tonight Only, een project waarbij alle concertposters van Paradiso voor één dag worden getransformeerd tot reggaeposters. Door op de bestaande aankondigingsposters te zeefdrukken, ontstaat een nieuwe serie posters met een knipoog naar het genre. De posters zijn alleen vanavond te zien tijdens Palais Paradiso. www.infiltrationseries.nl


Palais Paradiso is een opeenvolging van performances, videokunst, installaties en muziek en
de vierde aflevering wordt een programma met show en spektakel. Tijdens deze editie van Palais Paradiso zijn er bijdragen van: Guido van der Werve (NL), Nederlands Dans Theater 2, Uta Eisenreich (DE), Sina Khani (Iran), Ieke Trinks (NL), Dennis Verbeke (NL), Renée van Trier (NL), Jeroen Offerman (NL), Isabelle Schiltz (BE), Nina Yuen (Hawaï) en Persijn Broersen & Margit Lukács (NL). Een greep uit het programma:

Nederlands Dans Theater 2 voert het werk ‘Shutters Shut’ op: een bijzondere dans, waarin de dansers in vier minuten met een eigen gebarentaal de woorden overdragen van Gertrude Stein, die haar gedicht 'If I told him' voordraagt. Choreografie van Paul Lightfoot en Sol Leon.

Dennis Verbeke (NL, 1975) toont tijdens Palais Paradiso zijn Pony Performance, een performance waarbij Dennis 90 minuten lang de haren kamt van zijn verzameling van 210 'Little Pony's'.
 
Uta Eisenreich (1971, DE) is van oorsprong fotografe. Op het podium van Palais Paradiso maakt ze prachtige stillevens van objecten, op een nauwkeurige en toch speelse wijze. Aan de objecten worden klanken gekoppeld, waarmee ter plekke zinnen worden gemaakt.

Ieke Trinks (1977, NL) presenteert tijdens Palais Paradiso 'head, boxes, ceiling' – een bloedstollende performance waarbij Trinks in de entreehal van Paradiso zoveel mogelijk dozen op haar hoofd stapelt.

De presentatie van Palais Paradiso is in handen van Sina Khani (1982, Iran), bekend van de 'Sina Khani Show' – een kunstproject met het alter ego van Sina, een talkshow-host die voortdurend op zoek is naar roem en aandacht.

Guido van der Werve (1977, NL), de internationaal gelauwerde kunstenaar die bekend werd door voor een ijsbreker op de Noordpool te lopen, vertoont een van zijn eerdere videowerken: ‘Nummer 5 (b)’. In deze film doet Guido een handstand en zingt hij het lied ‘He's got the whole wide world in his hands', op een manier die uitdrukt hoe moeilijk het is om ons bestaan in eigen hand te houden.

Ook in Palais Paradiso: een klassiek werk van Jeroen Offerman (NL, 1970): Stairway at St. Paul’s (reversed) waarbij Offerman op ingenieuze wijze het beroemde nummer ‘Stairway to Heaven’ achterstevoren ten gehore brengt.

Nina Yuen (1981, Hawaï) presenteert haar nieuwste film Juanita (2010), een dromerige hypnotische film waarin zij onder meer met hemelsblauwe glitternagellak elegante lingerie op haar panty schildert en overspoeld wordt door de oceaan.

Kijk voor meer informatie en het tijdschema op www.palaisparadiso.nl.Paradiso Programme

Programma