Programma
Paradiso

Os Mutantes

Os Mutantes

maandag 30 mei 2016

maandag 30 mei 2016

Locatie: Paradiso Noord, Tolhuistuin. Adres: IJpromenade 2, Amsterdam Noord. Hier kun je alleen pinnen. Je kunt ook eten in de Tolhuistuin: bij restaurant THT.

Dit concert is gratis te bezoeken met de Ticket to the Tropics-pas, die inmiddels is uitverkocht. Meer informatie: www.tickettothetropics.nl/pas. Wil je als eerste weten van een nieuwe pas? Meld je dan hier aan: bit.ly/InfoTicketTropics

Os Mutantes, de inmiddels legendarische, psychedelische band uit Brazilië die in de jaren zestig groot werd met de avant-gardistische Tropicalia-beweging, is weer vol in actie met stomende concerten als resultaat. Zelfs in hun afwezigheid (van eind jaren ’80 tot 2006) vormde de band een enorme inspiratie voor artiesten als Kurt Cobain, David Byrne, The Flaming Lips, Devendra Banhart en Beck.

Os Mutantes, wat “de mutanten” betekent, werd in 1966 in Sao Paulo opgericht door de broers Arnaldo Baptista (bas, keyboard en zang) en Sérgio Dias Baptista (gitaar en zang), en zangeres Rita Lee. Zij stonden aan de wieg van de Tropicalia-stroming, die muziek, theater, avant-gardistische poëzie en andere visuele en auditieve kunstvormen wilde verenigen. Os Mutantes mixte psychedelische rock met humor, politieke kritiek, traditionele muziek als de samba en de in die tijd populaire muziek van The Beatles en Jimi Hendrix. Via Tropicalia-helden Gilberto Gil en Caetano Veloso verwierf de band een prominente plaats in de beweging. Sinds de band weer actief is bracht ze in 2013 het album 'Fool Metal' Jack uit en inmiddels tourt de band met een wat jongere bandbezetting.

Paradiso Programme

Programma