Paradiso

Orchestra Unplugged

Orchestra Unplugged

Monday 25 November 2013

Monday 25 November 2013

Ben je in het bezit van de CJP-pas? Dan kan je een kaart kopen met €2,50 korting. Klik hier voor informatie en tickets.

Nederlands Kamerorkest onder leiding van meesterviolist Gordan Nikolić. Met medewerking van sopraan Laetitia Gerards, winnares van het Prinses Christina Concours. Met werken van o.a. Dvořák, Menotti, Gerswhin, Strauss en Brahms.

Song to the moon

De liefde in al haar verschijningsvormen staat deze avond centraal: smachtende liefde, onbereikbare liefde, tragische liefde, lichtvoetige liefde, eeuwige liefde en nog enkele andere amoureuze verrassingen.  De maan en de liefde zijn al eeuwenlang met elkaar verstrengeld. Overal ter wereld kijken verliefde zieltjes 's avonds hoopvol op naar deze mysterieuze verschijning, alsof zij hen kan vertellen hoe het zit met de liefde. Maar de maan schijnt haar troostende licht en zwijgt.

Meesterviolist Gordan Nikolić en het Nederlands Kamerorkest spelen dit warmbloedige, romantische programma samen met rijzende ster Laetitia Gerards, die dit jaar het Prinses Christina Concours won. Negentien jaar jong geeft zij alle soorten liefde vanavond een prachtige stem.

Op het programma staan onder andere liefdesliederen van Dvořák, The Telephone Song van Menotti en delen van het Tweede Strijkkwintet van Brahms.

Bij de NedPhO Unplugged-concerten in Paradiso excelleert het orkest anders dan anders: op de vlakke zaalvloer met het publiek er dicht omheen, solisten soms op andere plaatsen in de ruimte en het geheel krijgt met name door het gebruik van licht een wat meer theatrale sfeer. Een drankje mee de zaal in nemen is geen probleem.

Concert met zitplaatsen.

Meld je aan voor de mailinglijst en blijf op de hoogte van alle klassieke concerten in Paradiso >>

Paradiso Programme

Programma