0679 2x3

Orbital - ADE

Orbital - ADE

vrijdag 19 oktober 2018

vrijdag 19 oktober 2018

In Paradiso - Grote Zaal

Zaal open: 19:00, Hoofdprogramma: 20:30

Liveshow tickets do not give you acces to the club program

Tijdens ADE is het niet toegestaan om (rol)koffers en/of weekendtassen mee naar binnen te nemen. 

--
Please note that it is not allowed to enter the venue with a suitcase or duffle/luggage bag during ADE. 

Na hun reünie waarbij ze in 2017 door heel Europa tourden en optraden voor een uitzinnig publiek, zijn de Britse giganten van elektronisch dance duo Orbital nu echt terug - met nieuwe muziek en evenwichtige live show. In de jaren 90, tijdens de bloeiperiode van acid house en de ravecultuur, werden Phil en Paul Hartnoll uit Sevenoaks wereldwijd bekend met nummer als 'Belfast', 'Chime' en 'Omen'. Boeiende, geestverruimende electronica en house veroverden in korte tijd de hitlijsten en loodsfeesten. 

Onlangs brachten ze de single 'Tiny Foldable Cities', een ingewikkeld stuk elektro-hypnotica. De kenmerkende sound van de de gebroeders Hartnoll is direct hoorbaar, maar wat vooral opvalt is het gebruik van moderne geluid designtechnieken waardoor de productie haarfijn klinkt. Het uitbrengen van deze single was tegelijkertijd de aankondiging van een nieuw album. Op 14 september zal Orbital's eerste album in vijf jaar, genaamd Monsters, het licht zien. 

Heel even, rond 2012, leek het mis te gaan doordat de broers uiteeen werden gedreven, maar inmiddels hebben ze een pact gesloten: wat er ook gebeurt, Orbital stopt niet. "Als we allebei hetzelfde waren, dan zou het niet Orbital zijn", aldus Paul Hartnoll.

Tijdens dit concert worden er filmopnamen gemaakt.

Bekijk evenement op Facebook

Line-up

Grote Zaal

  • Orbital
Orbital - The Saint

Orbital - The Saint

Orbital - Halcyon On and On

Orbital - Halcyon On and On

Route naar Paradiso

Paradiso is gevestigd aan de Weteringschans 6-8. Dat is dicht bij het Leidseplein en goed bereikbaar met het openbaar vervoer (metro 52 en diverse trams). In de buurt van Paradiso zijn ook een aantal parkeergarages.

Paradiso Programme

Programma