Programma
Paradiso

Opera in Paradiso: Kings & Queens

Opera in Paradiso: Kings & Queens

maandag 19 juni 2023

maandag 19 juni 2023

In Paradiso - Grote Zaal

Zaal open: 19:30, Hoofdprogramma: 20:30

  • Programma half zittend, half staand
  • Programma met zitplaatsen

De Nationale Opera Studio en het Nederlands Kamerorkest presenteren na een succesvolle eerste editie van Opera in Paradiso een nieuw programma, waarin de koningen en koninginnen van barokcomponisten Georg Friedrich Händel en Henry Purcell de poptempel betreden. Jonge zangers uit De Nationale Opera Studio worden begeleid door musici van het Nederlands Kamerorkest onder muzikale leiding van Hernán Schvartzman. De semi-geënsceneerde avond is de uitkomst van twee weken vol workshops met vermaard operaregisseur Christof Loy.

Het werk van Händel en Purcell behoort tot het belangrijkste barokrepertoire: het soort muziek dat tussen circa 1600 en 1750 werd gecomponeerd en zich kenmerkt door rijkversierde melodielijnen, die complexe emoties verklanken. In Kings & Queens passeren de kroondragers uit Händels opera- en oratoriumwerken Belshazzar, Ariodante, Rinaldo en Alcina, en Purcells The Fairy Queen de revue in een feest van koninklijke muziek.

De stukken uit Belshazzar (1745), Ariodante (1735) en Rinaldo (1711) van Händel en The Fairy-Queen (1692) van Purcell worden gezongen door Elenora Hu (sopraan), Inna Demenkova (sopraan), Maya Gour (mezzosopraan), Ian Castro (tenor) en Georgiy Derbas-Richter (bariton).

Bekijk evenement op Facebook

Line-up

Grote Zaal

    Route naar Paradiso

    Paradiso is gevestigd aan de Weteringschans 6-8. Dat is dicht bij het Leidseplein en goed bereikbaar met het openbaar vervoer (metro 52 en diverse trams). Je kunt je fiets gratis en bewaakt parkeren in de ondergrondse parkeergarage op het Leidseplein. In de buurt van Paradiso zijn meerdere parkeergarages.

    Paradiso Programme

    Programma