Programma
Paradiso

Oog in oog met Rembrandt en Degas

Oog in oog met Rembrandt en Degas

Friday 23 September 2011

Friday 23 September 2011

Lezing door Dr. Jenny Reynaerts, senior conservator 18de en 19de eeuw van het Rijksmuseum en samensteller van de tentoonstelling over de invloed van Rembrandt van Rijn op het werk van Edgar Degas. Het Rijksmuseum presenteert een reeks van zelfportretten van de jonge kunstenaars Rembrandt en Degas. Ze tonen beide kunstenaars nog aan het begin van hun beroemde carrières. De Franse impressionistische kunstenaar Edgar Degas (1834-1917) werd in zijn jonge jaren geïnspireerd door Rembrandt. Hij bestudeerde kort maar zeer intensief diens werk, in het bijzonder de geëtste (zelf)portretten.

Voor het eerst wijdt het Rijksmuseum nu een tentoonstelling aan dit onderwerp, waarbij bijna stap voor stap de invloed van Rembrandt op Degas wordt ontrafeld. De zelfportretten van Degas zijn zelden bij elkaar getoond en komen uit internationaal gerenommeerde musea en een particuliere collectie. Van Rembrandt is onder meer een bijzonder geschilderd zelfportret uit de Alte Pinakothek in München te zien.

Na afloop van de lezing is er van 16.00-18.00 uur bezichtiging tentoonstelling in aanwezigheid van een Rijksmuseummedewerker. 


Van 15 t/m 25 september 2011 is ‘The Secret of Happiness is…’ te zien op de gevel van Paradiso, een gezamenlijk project van Liefde in de Stad en Infiltration Series. Kijk hier voor meer informatie.Paradiso Programme

Programma