Programma
Website Full HD C03

Oi! presents Skream b2b Benga & more - ADE

Oi! presents Skream b2b Benga & more - ADE

woensdag 16 oktober

In Paradiso - Grote Zaal

Zaal open: 23:30, Hoofdprogramma: 23:30

Inclusief daglidmaatschap

  • Toegang voor 18 jaar en ouder

Op woensdag 16 oktober keert de dubstep- en grimeclubnacht Oi! na zeven jaar afwezigheid terug naar Paradiso tijdens ADE. Dit jaar is het 20 jaar geleden dat Oi! werd opgericht en dat wordt gevierd met een reünie achter de draaitafels van jeugdvrienden Skream en Benga, twee pioniers binnen het dubstepgenre. In het afgelopen decennium maakten ze naast dubstep meer ruimte voor genres als house en techno, maar deze avond keren ze terug naar hun roots met Neffa-T, Brutuzz, Oi!-oprichter Gomes en Drew MC op de line-up.

Skream - echte naam Oliver Dene Jones - begon zijn carrière op vijftienjarige leeftijd als werknemer bij Big Apple Records, een platenzaak in Croydon die bekendstaat als het epicentrum van de vroege dubstepscene. Na een reeks singles verscheen in 2006 zijn debuutalbum ‘Skream!’, een van de meest invloedrijke werken uit de vroege dubstep-era. Verder is Jones onder andere bekend van zijn ‘Skreamizm’ albumreeks, ‘Outside The Box’ én het project ‘Magnetic Man’ in samenwerking met Benga en Artwork.

Benga of Adegbenga Dejumo staat eveneens bekend als pionier in het dubstepgenre en óók zijn carrière begon bij Big Apple Records. Zijn producties trokken de aandacht van DJ Hatcha, die bij Big Apple werkte. In 2002 verscheen Benga’s eerste track ‘Skank’ en sindsdien heeft hij zijn strepen ruimschoots verdiend. In 2006 verscheen Benga’s debuutalbum ‘New Step’, dat twee jaar later alweer werd opgevolgd door ‘Diary of an Afro Warrior’. Zijn derde en laatste album ‘Chapter II’ verscheen in 2013.

Bekijk evenement op Facebook

Line-up

Grote Zaal

  • Skream b2b Benga
  • Neffa-T
  • Brutuzz b2b Gomes
  • Drew MC
Screenshot Skream b2b Benga

Skream & Benga

Fabric London

Accepteer de voorkeurscookies om de video te bekijken.

Route naar Paradiso

Paradiso is gevestigd aan de Weteringschans 6-8. Dat is dicht bij het Leidseplein en goed bereikbaar met het openbaar vervoer (metro 52 en diverse trams). Je kunt je fiets gratis en bewaakt parkeren in de ondergrondse parkeergarage op het Leidseplein. In de buurt van Paradiso zijn meerdere parkeergarages.

Paradiso Programme

Programma