Programma
Img20230425 20553756 mb

Nnelg

Nnelg

vrijdag 17 november 2023

vrijdag 17 november 2023

In Tolhuistuin - Club

Zaal open: 19:00, Hoofdprogramma: 20:30

Nnelg, voorheen bekend als Yung Nnelg, groeide als kind van Ghanese migranten op in Amsterdam Zuidoost. De ‘je moet je eigen kansen creëren’-mentaliteit werd hem thuis én in de Ghanese Pinkstergemeenschap met de paplepel ingegoten. Als een rustige bewuste jongen balanceerde hij moeiteloos tussen contrasten van verschillende sociale klassen en etniciteiten.

Met zijn sterke drive heeft hij de afgelopen jaren een unieke positie in de Nederlandse hiphop-scene veroverd. Met roots in de Ghanese/West-Afrikaanse muziek en een groeiende fanbase onder het mainstream publiek, vormt hij als geen ander in Nederland een brug tussen twee werelden.

In zijn tienerjaren begon Glenn met muziek maken, samen met de mannen van TNO en SMIB uit de Bijlmer. Na het releasen van twee solo-EP’s, ‘CONTRA’ en ‘SERENA’ in 2017, en zijn eigen ‘GRAND SLAM’ tour in 2017/2018, was hij niet meer weg te denken uit de line-ups van grote festivals in Nederland.

Nnelg spreidt in 2020 zijn vleugels en lanceert in eigen beheer op 31 januari zijn langverwachte debuutalbum ‘BALANS’. De plaat is de climax van de persoonlijke groei die de artiest de afgelopen jaren doormaakte; hij heeft letterlijk de balans opgemaakt en geeft prioriteit aan zijn eigen creatieve impulsen.

In de jaren die hierop volgde deed hij featurings op tracks van artiesten als Zwangere Guy, S10, sor en Winne. Zijn laatste wapenfeit is het album ‘IK ZIE JE’ gelanceerd met een innovatieve (politieke) campagne: Vote for Nnelg.

Bekijk evenement op Facebook

Line-up

Club

  • Nnelg
Nnelg

Nnelg

Zelfkennis

Accepteer de voorkeurscookies om de video te bekijken.

Nnelg op Spotify

Route naar Tolhuistuin

Tolhuistuin (voorheen Paradiso Noord) is gevestigd aan IJpromenade 2 in Amsterdam Noord. Vanaf Amsterdam Centraal kun je met de gratis veerpont naar de overkant, waar je na links af te hebben geslagen, tegen Tolhuistuin aanloopt. Voor clubnachten wordt de ingang aan de achterkant gebruikt (Buiksloterweg 5C), die te bereiken is via het Overhoeksplein. In het pand bevindt zich restaurant THT, dat een uitgebreide menukaart voor iedere muziekliefhebber serveert - reserveren wordt aangeraden.

Paradiso Programme

Programma