Programma
Paradiso

NK Onthouden 2017

NK Onthouden 2017

zaterdag 13 mei 2017

zaterdag 13 mei 2017


Voor de derde keer organiseert Remind het NK Onthouden voor scholieren. Met het kampioenschap willen we leerlingen laten ervaren dat er ontzettend veel mogelijk is op het gebied van leren en ontwikkelen. Door ze te stimuleren om zelf op zoek te gaan naar manieren om slimmer te onthouden ontdekken ze dát en hoe ze zichzelf kunnen ontwikkelen. Handig voor op school, maar ook voor daarbuiten.

Tijdens het kampioenschap zullen scholieren in twee rondes binnen tien minuten zoveel mogelijk namen en gezichten koppelen en cijferreeksen onthouden. De dag eindigt met een finalespel waarbij vijf finalisten een woordenreeks moeten onthouden. De beste drie scholieren winnen een geldprijs. Terwijl de scholieren druk bezig zijn met de onthoudwedstrijd krijgt het publiek gedurende de dag in drie lezingen meer inzicht in hoe het brein van jongeren onthoudt, leert en ontwikkelt.

De sprekers zijn wereldkampioen onthouden en neurowetenschapper Boris Nikolai Konrad, cognitief neurowetenschapper en geheugenexpert Ysbrand van der Werf en trainers David Booij en Ricardo Lieuw On. Het publiek gaat naar huis met concrete handvatten en inzichten om anderen te helpen om slimmer en gemotiveerder te leren.

Boris Nikolai Konrad doet als neurowetenschapper onderzoek naar hoe ‘onthouden’ werkt in de hersenen. Naast zijn zijn fascinatie voor de wetenschappelijke achtergrond van het onthouden is hij zelf ook een echte geheugenathleet. Met diverse wereldrecords en wereldtitels op zijn naam is Boris het levende voorbeeld: onthouden is een vaardigheid die je kunt ontwikkelen.

Ben je scholier en wil je graag deelnemen aan het kampioenschap? Je kunt je aanmelden via www.nkonthouden.nl.

Paradiso Programme

Programma