Programma
Nirvana1991in Paradiso

Nirvana Nacht

Nirvana Nacht

dinsdag 16 mei 2023

dinsdag 16 mei 2023

In Paradiso - Grote Zaal

Zaal open: 19:30, Hoofdprogramma: 20:30

Op 5 april 1994 maakte zanger Kurt Cobain op 27-jarige leeftijd een dramatisch einde aan zijn leven. Slechts 3 jaar eerder stond hij met Nirvana op het podium van Paradiso. De VPRO was erbij om hiervoor live opnames te maken - niet wetend dat deze beelden uiteindelijk de laatste, legendarische beelden zouden zijn van de wereldberoemde grungeband. De beelden geven een schitterende indruk van hoe jong, gezond en vol energie de band was in die periode. 

Op dinsdag 16 mei worden de live opnames van het live optreden van Nirvana in Paradiso van 25 november 1991 integraal vertoond op het grote doek in de Grote Zaal. Als onderdeel van het 55-jarig jubileum van Paradiso blikken we terug en zetten we bijzondere programma's van de afgelopen 55 jaar in de spotlight. 

Na de film vindt er ook een afterparty plaats met dj Arnold.

Bekijk evenement op Facebook

Line-up

Grote Zaal

  • dj Arnold

Route naar Paradiso

Paradiso is gevestigd aan de Weteringschans 6-8. Dat is dicht bij het Leidseplein en goed bereikbaar met het openbaar vervoer (metro 52 en diverse trams). Je kunt je fiets gratis en bewaakt parkeren in de ondergrondse parkeergarage op het Leidseplein. In de buurt van Paradiso zijn meerdere parkeergarages.

Paradiso Programme

Programma