Paradiso

Nina June

Nina June

zondag 27 maart 2016

zondag 27 maart 2016

NINA JUNE PRESENTEERT NIEUW MUZIKAAL PROJECT: BON VOYAGE 

Nina June presenteert BON VOYAGE; Een nieuw muzikaal project geïnspireerd door de vrouwelijkheid, zelfstandigheid en humor van 20ste eeuwse stijliconen als Blondie, Madonna en Marilyn Monroe! Op 27 maart brengt Nina June de liedjes van Bon Voyage voor het eerst ten gehore in Paradiso Amsterdam. Vervolgens tourt de Amsterdamse zangeres door de Nederlandse theaters. 

BON VOYAGE is een verwezenlijking van June’s kijk op de wereld:

Vorig jaar maakte ik een reis; in 900 kilometer liep ik van de Franse Pyreneeën naar de Spaanse oceaan. Ik maakte deze reis ter inspiratie van mijn project Bon Voyage. Als ik om me heen kijk zie ik overal mensen die mooi en getalenteerd zijn. We groeien op met het idee dat we alles kunnen bereiken wat we maar willen.  Tegelijkertijd zijn we zoekende; naar liefde, een missie, naar dat wat echt is. We dragen allemaal een bepaalde eenzaamheid in ons die ons ook verbindt.” 

De liedjes voor BON VOYAGE werden geschreven in samenwerking met songwriter Tienus Konijnenburg, die in 2015 zijn internationale doorbraak beleefde als componist van Kygo’s wereldhit Firestone. Samen combineren ze organische en electronische invloeden en laten zich inspireren door filmmuziek en de moderne pop. Het resulteert in een serie van atmosferische en cinematografische liedjes.

Nina June heeft haar roots in het theater maar met haar sterke voorliefde voor popmuziek koos ze voor een studie aan de rockacademie en ontwikkelde daar haar typerende eigen stijl met ruimte voor beide disciplines. Vervolgens tourde ze door de Benelux en Engeland en werd ze benoemd tot 3FM Serious Talent met haar album The World Awaits. 

De eerste single For Love werd medio 2015 exclusief via Spotify gereleased en behaalde tot nu toe ruim 143.000 plays.
Paradiso Programme

Programma