Programma
Paradiso

Night at the Theatre - Summer Dance Forever

Night at the Theatre - Summer Dance Forever

Thursday 21 August 2014

Thursday 21 August 2014

Locatie: Stadsschouwburg Amsterdam, Leidseplein 26.

Een grootse opening van het Summer Dance Forever festival met nationale en internationale performances en showcases van: Les Twins (FR), Wrecking Crew Orchestra - El Squad (JP), Drosha & Statue (NL), The Arc (NL), Phorm (FR), Soul Footwork – The Collective (UK), DC Vortex (FR), Havoc (FR) en er volgt nog meer ….

Les Twins
Larry en Laurent Bourgeois, aka “Les Twins”, zijn multi-getalenteerde entertainers, choreografen, dansers en veel meer. Deze eeneiige tweeling uit Frankrijk worden tot de beste dansers in de wereld gerekend. Ze wonnen prestigieuze international danscompetities, waaronder Juste Debout, en verschenen op tv en in reclames. De tweeling werkte ook met verschillende grote artiesten, zoals Missy Elliot en Beyoncé, waar ze de enige mannelijke dansers waren in The Mrs. Carter Show (2013).
Les Twins worden erkend voor hun bijzondere vermogen en kwaliteit om verschillende dans moves en technieken te vermengen, van hiphop tot klassiek. Waarbij zij hun uitstekende muzikaliteit, precisie, timing, beweeglijkheid en synchroniciteit tonen. Larry en Laurent’s stijl van dance omvat een hoog niveau van artisticiteit, acrobatische technieken, gedurfde moves en briljante komische timing.


Wrecking Crew Orchestra – El Squad
Het Japanse Wrecking Crew Orchestra zet een innovatieve dansvoorstelling met speciale licht effecten neer, in uniformen die doen denken aan de klassieke science fiction film Tron. Die iconische kostuums werden ontworpen door Jean “Moebius” Giraud, de befaamde Franse striptekenaar, die ook de storyboards voor de film verzorgde. Zijn stijl was van grote invloed op het Franse elektronica duo Daft Punk, die de filmmuziek deden bij Tron Legacy. Giraud had ook een grote invloed op de Japanse Manga stripkunst. De kostuums uit Tron en Manga komen deels uit dezelfde ontwerp visie voort, wat het logisch maakt dat de Wrecking Crew Orchestra zich deze stijl toe-eigende (en misschien werden ze ook wel een beetje beïnvloed door Daft Punk). Door sommigen wordt de voorstelling gezien als het vieren van wetenschap en technologie, vieren van het huidige moment, en een verwerping van de dode hand van traditie.


Drosha & Statue - Boredom
Uit eigen land staat de nieuwe voorstelling van Andre “Drosha” Grekhov op het podium. In 2012 werd hij tijdens Juste Debout wereldkampioen in de categorie experimental. Samen met Simon Statue, een vermaard danser uit abstract breaking kringen,  maakte hij de korte voorstelling Boredom voor Summer Dance Forever. Een spannende mix van deels choreografie, deels improvisatie.

Drosha begon serieus met dansen in 1997 als een bboy en popper, en heeft sindsdien aan zijn eigen stijl gewerkt. Hij is een kruising tussen een volwaardige street danser en een theater danser, en brengt beide werelden al jaren samen als performer, docent en choreograaf. Voor zijn rol in het ontwikkelen van de hiphop theater cultuur in de provincie Noord Brabant ontving hij de dansprijs van het Prins Bernard Cultuurfonds.

Statue is een van de wereldwijd bekende iconen van abstract breaking. Hij is afgestudeerd aan de Maastrichtse kunstacademie en is al meer dan een decennium een grote kracht in de Nederlandse creatieve dans scene. Zijn conceptuele dans en artistiek videowerk maakt hem tot een bekende danser in de underground scene, tot ver buiten de grenzen van Nederland.


The Arc
Wat begon als het maken van een showcase voor een wedstrijd, geïnspireerd door het verhaal van de Ark van Noach, mondde uit in een hechte groep van Nederlands beste underground dansers. The Arc dat zijn: Nedda Sou, Jessy Kemper, Wennah Wilkers, Angelo Pardo en Roy “TheRuggeds”. Ieder met een eigen stijl en achtergrond, delen ze de fascinatie voor diversiteit, eigenheid en emotie in dans. Hun visie: het maken van innovatieve stukken, waarbij techniek, creativiteit en de vertaling van ‘street’ naar theater centraal staan.

Oprichter & choreografe: Nedda Sou
Mede gechoreografeerd door The Arc
Regisseurs: John Agesilas & Lloyd Marengo

Phorm
Phorm is een hiphop dans duo uit Marseille, Frankrijk, opgericht door David Colas en Santiago Codon Gras. Het idee achter het duo is voortgekomen uit de simpele conclusies dat het zoveel makkelijker is om samen te creëren, het zoveel meer plezier geeft om samen te werken en dat er zo’n verbinding is tussen deze dansers dat die niet beperkt moet blijven tot een oefenruimte.
In 2010 beginnen ze met een kort stuk. Een jaar later winnen ze de eerste prijs van ‘Danza in Fiera’ in Florence, Italië. In 2012 winnen ze de Franse voorronde van ‘Dance Delight’ en behalen ze de tweede plaats bij de finale in Japan, een eer die nog niet eerder door een buitenlandse groep is behaald.


Soul Footwork – ‘The Collective’
‘The Collective’ is een groep dansers uit Engeland die zijn samengebracht en ondersteund worden door ‘Soul Footwork’.

Soul Footwork is in 2012 opgericht om de urban dans scene in Engeland te helpen promoten en ondersteunen, door het organiseren van workshops en evenementen als ‘Battle the Brave’.
In 2013 lanceerde Soul Footwork een sponsor programma om de volgende generatie getalenteerde dansers unieke trainingsmogelijkheden in Engeland en daarbuiten te bieden, waarbij nauw wordt samengewerkt met gevestigde internationale talenten als Serial Stepperz, Caleaf Sellers, King Charles, Lil Gbb en vele anderen.

Een jaar later, in 2014, breidt Soul Footwork dit sponsor programma uit met het samenbrengen van The Collective, een diverse mix van Engelse dansers met een achtergrond in verschillende stijlen als house, hip hop, popping, locking en moderne dans. Leden van The Collective hebben gebattled en opgetreden in Engeland en het buitenland, bij evenementen als House Dance Forever, Juste Debout, Paris Dance Delight en Breakin’ Convention.

Tijdens Summer Dance Forever 2014 treed The Collective voor de eerste keer samen op, met een speciaal hiervoor gemaakt house stuk!

DC Vortex
DC VORTEX is een hiphop dansgroep, opgericht in 2012 door Yugson Hawks. Na het winnen van verschillende competities en wereldwijde tours met zijn twee crews Wanted Posse en Serial Steppers (als een van de oprichters), besloot Yugson zijn eigen dansgroep te beginnen. Toegewijd aan de overdracht, koos hij alleen mensen die hij zelf heeft lesgegeven en individueel heeft gecoacht.
Op het podium brengt DC VORTEX de hiphop en house cultuur voor het voetlicht. De naam VORTEX verwijst naar de wervelwind van energie die het publiek ervaart. Met een mix van technische vaardigheden en combinaties, biedt het een belofte voor de nabije toekomst.

Havoc
HaVoc is een Franse dansgroep die in 2012 opgericht is door house danser Mamson, als lid van Wanted Posse en Serial Stepperz is hij een van de grote namen in de house scene. De vier dames die HaVoc zijn – Jolaine, Sabrina, Laetitia en Kristiane – brengen kracht, energie en elegantie in hun shows. House geeft ieder van hun de mogelijkheid om het dansen op hun eigen manier te leven en te ervaren.Kaarten
Naast de losse kaarten bieden we ook packages aan. Deze bieden een fikse korting op losse kaarten en deze korting loopt bovendien op naarmate je een duurdere package koopt.

Packages:

BRONZE (70,-)
Originele prijs 125,-

 • Night at the Theatre (21/8)
 • 3 battles als deelnemer (participant) en/of toeschouwer (visitor): Popping (22/8), House Dance (23/8) & Hiphop (24/8)
 • Alle feesten: Noodlanding! Forever special (21/8), Boss (22/8), Afterparty Popping (22/8), Legends & Sweatbox (23/8), Afterparty Hiphop (24/8)
 • Koop een Bronze package >>


SILVER (150,-)
Originele prijs 217,50

 • Night at the Theatre (21/8)
 • 3 battles als deelnemer (participant) en/of toeschouwer (visitor): Popping (22/8), House Dance (23/8) & Hiphop (24/8)
 • Alle feesten: Noodlanding! Forever special (21/8), Boss (22/8), Afterparty Popping (22/8), Legends & Sweatbox (23/8), Afterparty Hiphop (24/8)
 • 5 workshops naar keuze
 • Koop een Silver package >>


GOLD (225,-)
Originele prijs 310,-

 • Night at the Theatre (21/8)
 • 3 battles als deelnemer (participant) en/of toeschouwer (visitor): Popping (22/8), House Dance (23/8) & Hiphop (24/8)
 • Alle feesten: Noodlanding! Forever special (21/8), Boss (22/8), Afterparty Popping (22/8), Legends & Sweatbox (23/8), Afterparty Hiphop (24/8)
 • 10 workshops naar keuze
 • Koop een Gold package >>


PLATINUM (295,-)
Originele prijs 402,50

 • Night at the Theatre (21/8)
 • 3 battles als deelnemer (participant) en/of toeschouwer (visitor): Popping (22/8), House Dance (23/8) & Hiphop (24/8)
 • Alle feesten: Noodlanding! Forever special (21/8), Boss (22/8), Afterparty Popping (22/8), Legends & Sweatbox (23/8), Afterparty Hiphop (24/8)
 • 15 workshops naar keuze
 • Koop een platinum package >>


HOSTEL DEAL STAYOKAY VONDELPARK
Prijs 147,- voor 4 nachten + 36,75 per extra nacht  

Stayokay Amsterdam Vondelpark is één van de grootste en modernste hostels van Europa. Met haar fantastische ligging aan het beroemde Vondelpark, verblijf je in dit hostel in het hart van de stad en op loopafstand van de belangrijkste festivallocaties.  

-> Adres: Zandpad 5, Amsterdam.
-> Prijs: 147,- voor 4 nachten + 36,75 per extra nacht, inclusief ontbijt en toeristenbelasting
-> Minimaal 4 nachten: aankomst donderdag 21/8, vertrek maandag 25/8
-> Inchecken: vanaf 15.00 uur
-> Uitchecken: ontbijt en uitchecken tot 13.00 uur op maandag 25/8
-> Goed om te weten: kamers zijn 4, 6 of 8-persoons kamers; bij aankomst krijg je bedlinnen om je eigen bed op te maken; handdoeken zijn niet inbegrepen; iedere kamer beschikt over eigen douche en toilet; er is gratis wifi beschikbaar in de lobby.
-> De speciale Summer Dance Forever prijs is geldig tot 11 juni 2014. De reguliere prijzen liggen veel hoger en in de zomer is het hostel altijd uitverkocht.
-> Meer informatie over Stayokay Vondelpark op hun website >>
-> Je kunt boeken door een e-mail te sturen naar [email protected] met als onderwerp ‘Summer Dance Forever 2014’. Vergeet niet je naam te vermelden, met wie je een kamer wilt delen en of je aanvullende nachten bovenop de 4-nachten deal wilt boeken!

Paradiso Programme

Programma