Programma
NICO 1988 1

Nico, 1988. Carol van Dijk (Bettie Serveert) & The Tambles

Nico, 1988. Carol van Dijk (Bettie Serveert) & The Tambles

maandag 16 april 2018

maandag 16 april 2018

In Paradiso - Grote Zaal

Zaal open: 19:45, Hoofdprogramma: 20:30

  • Programma met zitplaatsen

Movie&Music: voorpremière van film 'Nico, 1988' + Carol van Dijk (Bettie Serveert) & The Tambles sing The Velvet Underground

Deze avond staat in het teken van het legendarische The Velvet Underground en wordt georganiseerd in samenwerking met Cinemien om de première van de film 'Nico, 1988' te vieren.

De film gaat over Nico, voormalig zangeres van The Velvet Underground. Nico probeert al jarenlang los te komen van The Velvet Underground en zelfs de naam Nico hoort ze liever niet meer. Tegelijkertijd heeft ze moeite om haar carrière nieuw leven in te blazen, tot haar nieuwe manager haar en haar oude band op tournee door Europa stuurt. 'Nico, 1988' is een muzikale roadmovie over de wedergeboorte van een dappere en eigenzinnige artiest die ooit werd aanbeden vanwege haar legendarische schoonheid als muze van Andy Warhol. Nu maakt ze zich niet meer druk om haar uiterlijk en zien we vooral haar rauwe bestaan als moeder en vrouw achter het icoon van de jaren ’60.

Carol van Dyk (Bettie Serveert) & The Tambles nemen je na de film mee in de wereld van The Velvet Underground. Meer dan 50 jaar geleden debuteerde de legendarische band met The Velvet Underground & Nico, één van de meest invloedrijke albums uit de rockgeschiedenis. Carol van Dyk (Bettie Serveert) en The Tambles deden vorig jaar rond het 50-jarig bestaan van het album al een succesvolle tour door Nederland.

De inleiding wordt verzorgd door Peter Bruyn, auteur van het boek 'De plaat die rock volwassen maakte', dat het verhaal vertelt van het eigenzinnige album The Velvet Underground & Nico.

Bekijk evenement op Facebook

Line-up

Grote Zaal

  • Carol van Dijk (Bettie Serveert)
  • The Tambles
NICO 1988, Nederlandse trailer

NICO 1988, Nederlandse trailer

Accepteer de voorkeurscookies om de video te bekijken.

Route naar Paradiso

Paradiso is gevestigd aan de Weteringschans 6-8. Dat is dicht bij het Leidseplein en goed bereikbaar met het openbaar vervoer (metro 52 en diverse trams). Je kunt je fiets gratis en bewaakt parkeren in de ondergrondse parkeergarage op het Leidseplein. In de buurt van Paradiso zijn meerdere parkeergarages.

Paradiso Programme

Programma