Paradiso

Nederlands Kamerorkest o.l.v. Gordan Nikolic

Nederlands Kamerorkest o.l.v. Gordan Nikolic

maandag 18 maart 2013

maandag 18 maart 2013

Koorts. Het Nederlands Kamerorkest o.l.v. Gordon Nikolić, viool.

Met medewerking van mezzosopraan Virpi Räisänen, Jan Bastiaan Neen, cello en Margreet Bongers, fagot.

Het Nederlands Kamerorkest, onder leiding van meesterviolist Gordon Nikolić, staat onder de noemer NedPhO Unplugged in Paradiso met het programma Koorts. Door koorts beleef je jezelf en de wereld om je heen intenser, je bent kwetsbaar en prikkelbaar en gevoelens zijn extremer. Maar koorts beschermt het lichaam ook, de hitte weert kwalijke invloeden. Koorts wordt vertolkt met muziek van o.a. Samuel Barber, Luciano Berio, Antonio Vivaldi, Dvorák, Mozart en Dmitri Sjostakovitsj.

Gordan Nikolić is sinds 2005 muzikaal leider en concertmeester van het Nederlands Kamerorkest. Nikolić is een energieke meesterviolist die internationaal furore maakt. In Amsterdam is hij inmiddels uitgegroeid tot het gezicht van het Nederlands Kamerorkest. "Nikolić generates excitement in everything he plays", aldus The Times. Als muzikaal leider maakt hij hoorbaar en zichtbaar wat hem beroert in de muziek.

Onder de noemer NedPhO Unplugged doet het Nederlands Kamerorkest een serie concerten in Paradiso. Kijk voor meer informatie op www.nedphounplugged.nl.

Paradiso Programme

Programma