Programma
Paradiso

Nederlands Kamerorkest o.l.v. Gordan Nikolic

Nederlands Kamerorkest o.l.v. Gordan Nikolic

maandag 15 april 2013

maandag 15 april 2013

De Senaat

o.l.v. Gordan Nikolić, viool
Erik Bosgraaf, blokfluit
Pepijn Cladder, acteur
Jorrit Tamminga, samples

Werken van o.a. Puccini, Vivaldi en Nino Rota.

Een avond met als thema De Senaat in het oude Rome (1296.55 km vanaf Paradiso). Intriges, machtspelletjes, moord en revolutie, maar ook rijkdom, het ontstaan van de democratie en morele, filosofische en politieke vraagstukken. Hoe verhoudt de mens zich tot de maatschappij? Hoe staan mensen in relatie tot elkaar? Thema's die toen speelden zijn nu nog actueel. Het Nederlands Kamerorkest speelt een Italiaans programma, met werken van onder meer Rota, Vivaldi en Puccini, geschreven in  Rome. Pepijn Cladder declameert oude filosofische teksten en blokfluitvirtuoos Erik Bosgraaf geeft een muzikale performance waarin hij met live sampling losbreekt uit het verleden.

Gordan Nikolić is sinds 2005 muzikaal leider en concertmeester van het Nederlands Kamerorkest. Nikolić is een energieke meesterviolist die internationaal furore maakt. In Amsterdam is hij inmiddels uitgegroeid tot het gezicht van het Nederlands Kamerorkest. "Nikolić generates excitement in everything he plays", aldus The Times. Als muzikaal leider maakt hij hoorbaar en zichtbaar wat hem beroert in de muziek.

Onder de noemer NedPhO Unplugged doet het Nederlands Kamerorkest een serie concerten in Paradiso. Kijk voor meer informatie op http://www.nedphounplugged.nl">www.nedphounplugged.nl.

Meld je aan voor de mailinglijst en blijf op de hoogte van alle klassieke concerten in Paradiso >>

Paradiso Programme

Programma