Programma
NBE seizoensbeelden 4x v03schepping

Nederlands Blazers Ensemble & Bart Moeyaert: De Schepping - 20:45 uur

Nederlands Blazers Ensemble & Bart Moeyaert: De Schepping - 20:45 uur

zondag 11 oktober 2020

zondag 11 oktober 2020

In Paradiso - Grote Zaal

Zaal open: 20:00, Hoofdprogramma: 20:45

  • Programma met zitplaatsen
  • Beperkt aantal tickets per persoon
  • Tickets alleen online verkrijgbaar

Er is ook een voorstelling om 18.00 uur

Paradiso heeft strikte maatregelen getroffen om kleinschalige concerten en progParadiso is één van de culturele instellingen die van de veiligheidsregio Amsterdam-Amstelland een ontheffing krijgt op de maximaal toegestane capaciteit van 30 personen. Dit programma gaat daarom door zoals gepland voor maximaal 250 bezoekers. Het dragen van een mondkapje in Paradiso is verplicht. Lees hier alle informatie over de coronamaatregelen.


De Schepping is het eerste deel van de succesvolle muziektheater trilogie van het Nederlands Blazers Ensemble gebaseerd op de drie oratoria van Franz Joseph Haydn. Uitgangspunt voor de voorstelling is het oratorium Die Schöpfung in een originele en bijzondere bewerking voor blazers van Josef Triebensee, een tijdgenoot van Haydn. De Blazers vroegen de Vlaamse schrijver Bart Moeyaert (winnaar van de Astrid Lindgren Memorial Award 2019, de ‘Nobelprijs voor de kinderliteratuur') om een nieuwe tekst bij deze oude, maar op deze manier nooit zo uitgevoerde, muziek te schrijven. Tijdens de concerten vertelt Bart Moeyaert zelf het verhaal.

Bekijk evenement op Facebook

Line-up

Grote Zaal

  • Nederlands Blazers Ensemble
  • Bart Moeyaert
Bart vertelt - Aflevering 6: Franz Joseph Haydn & De Schepping

Bart vertelt - Aflevering 6: Franz Joseph Haydn & De Schepping

Route naar Paradiso

Paradiso is gevestigd aan de Weteringschans 6-8. Dat is dicht bij het Leidseplein en goed bereikbaar met het openbaar vervoer (metro 52 en diverse trams). Je kunt je fiets gratis en bewaakt parkeren in de ondergrondse parkeergarage op het Leidseplein. In de buurt van Paradiso zijn meerdere parkeergarages.

Paradiso Programme

Programma