Mykki

Mykki Blanco + Finn Ronsdorf

Mykki Blanco + Finn Ronsdorf

dinsdag 16 november 2021

dinsdag 16 november 2021

In Bitterzoet

Zaal open: 19:30, Voorprogramma: 18:00, Hoofdprogramma: 20:30

Vanwege de aangescherpte coronamaatregelen is het concert van Mykki Blanco in Bitterzoet tot nader order uitgesteld. We zijn samen met de artiest meteen aan de slag gegaan met het vinden van een nieuwe datum. Kaartkopers ontvangen een e-mail zodra er een nieuwe datum is of als het programma definitief niet doorgaat. Vanaf dat moment is het ook mogelijk om een voucher of restitutie aan te vragen.

Mykki Blanco uit Orange County, Californië wordt gezien als de grondlegger van het genre queer rap. De 35-jarige rapper, schrijver, activist en poëet bracht in 2012 hun eerste EP en mixtape uit en werd hiermee binnen een paar maanden wereldberoemd. Op hun doorbraaknummers als 'Wavvy' en 'Haze.Boogie.Life' was een fris, authentiek en vernieuwend elektronisch geluid te horen en teksten waar Blanco problemen als racisme, discriminatie en de slechte representatie van LGBTQ+'ers aan de kaak stelt. Door de jaren heen leverde dit hun samenwerkingen op met artiesten als Charli XCX, Kanye West en zelfs Madonna. In mei 2021 bracht Mykki Blanco hun nieuwste album 'Broken Hearts & Beauty Sleep' uit, waarop samenwerkingen te horen zijn met o.a. Blood Orange en Jamila Woods; de plaat is naar eigen zeggen hun meest persoonlijke album tot nu toe. Later dit jaar komt Mykki Blanco terug naar Amsterdam voor een concert in Bitterzoet.

Line-up

Bitterzoet

  • Mykki Blanco

Interview met The Guardian

Mykki Blanco: ‘I’ve helped to push open some doors. It’s a cool feeling'.

Mykki Blanco - Free Ride

Mykki Blanco

Free Ride

Route naar Bitterzoet

Bitterzoet is gevestigd op Spuistraat 2 in Amsterdam. Dat is op loopafstand van Amsterdam Centraal. Ook zijn er parkeergarages in de buurt.

Paradiso Programme

Programma