Paradiso

Murder Ballads & Traditionals Live

Murder Ballads & Traditionals Live

zaterdag 27 oktober 2012

zaterdag 27 oktober 2012

Paradiso Melkweg Productiehuis presenteert Murder Ballads & Traditionals Live, een speciale double bill in de Amstelkerk. Adres: Amstelveld 10, Amsterdam. Zoals altijd in de Amstelkerk: concert met zitplaatsen.

Murder Ballads & Traditionals Live

De avond begint met de beeldende muziektheatervoorstelling Murder Ballads van Sluysmans en Van Warmerdam die vertelt over gewone mensen, met gewone levens. Althans zo lijkt het even. Maar wat doodeenvoudig begint als een optreden van een folkband eindigt in het hoofd van een ter dood veroordeelde. Liederen over de dood worden vervlochten met verhalen over de liefde. Immers: er is geen moord die niet voortkomt uit liefde. Of het gebrek daaraan.

Na een korte pauze volgt het concert Traditionals Live met Jelle Paulusma, Carol van Dyk, Djurre de Haan, Ro Halfhide en Peter te Bos. Traditionals zijn historische en persoonlijke liedjes van onbekende auteurs, die van generatie op generatie mondeling zijn doorgegeven. Veel later zijn ze pas bekend geworden door muzikanten als Johnny Cash en Bob Dylan. Ook voor deze Nederlandse muzikanten vormen ze een grote bron van inspiratie. Tijdens dit concert spelen ze gezamenlijk met een deel van de cast van Murder Ballads hun eigen favoriete traditional. Deze avond staat tevens in het teken van het nieuwe album TRADITIONALS2  met o.a. Lucky Fonz III, Carol van Dyk, Case Mayfield, Peter te Bos en Janne Schra, gepresenteerd door muziekproducent In A Cabin With.


Credits

Murder Ballads:

Met Peter Blok, Theo Sieben, Lottie Hellingman, Viktor Griffioen en Cato van Dijck

Tekst en regie: Michel Sluysmans en Vincent van Warmerdam

Muziek: Vincent van Warmerdam

Producent: Theaterzaken Via Rudolphi in coproductie met Paradiso Melkweg Productiehuis

Traditionals Live:

met Jelle Paulusma, Carol van Dyk, Djurre de Haan, Ro Halfhide en Peter te Bos

Producent: In A Cabin With in samenwerking met Paradiso Melkweg Productiehuis


Paradiso Programme

Programma