Programma
330784435 928519014950349 7882329248687139798 n

Mourning [A] BLKstar

Mourning [A] BLKstar

woensdag 12 april 2023

woensdag 12 april 2023

In Tolhuistuin - Club

Zaal open: 19:30, Zaal sluit: 19:30, Hoofdprogramma: 20:30

Let op: dit concert is verplaatst naar vrijdag 14 april 2023, de locatie is gewijzigd van Tolhuistuin naar de Bovenzaal van Paradiso. Ticketkopers ontvangen een e-mail met meer informatie.

Mourning [A] BLKstar is een achtkoppig soul-, r&b- en hiphopcollectief uit Ohio, VS. De band bestaat naast muzikanten en vocalisten uit schrijvers en beeldend kunstenaars. In de biografie van de groep is te lezen dat Mourning [A] BLKstar ‘een multigenerationele, genre- en genderloze mix is van zwarte cultuur, toegewijd aan het brengen van de muziek en de verhalen van de Afrikaanse diaspora’.

Sinds de oprichting heeft het collectief lovende kritieken ontvangen; vooral hun tweede album getiteld ‘Reckoning’ ontving veel goede reacties. Wire Magazine noemde het ‘‘een van de beste albums van 2019 van een band waarvan het belang dat zij bestaan steeds duidelijker wordt.’’ In 2020 bracht het collectief hun derde album getiteld 'The Cycle' uit, waarop onder andere de veelgeprezen track Mist :: Missed te horen is. 

Bezetting van de band
James Longs – vocals
LaToya Kent – vocals
Kyle Kidd – vocals
Dante Foley – drums
Theresa May – trumpet
Pete Saudek – guitar, keys, drums
William Washington – trombone
RA Washington – sampler, bass

Benieuwd naar een uitgebreidere versie van het verhaal achter Mourning [A] BLKstar? Lees dan hier het artikel dat Ambia Zijlstra schreef over het collectief.

Bekijk evenement op Facebook

Line-up

Club

  • Mourning [A] BLKstar

Ticket to the Tropics-pas 2023

Ticket to the Tropics staat voor dansmuziek uit alle werelddelen, oud en nieuw, van samba tot cumbia en van kaseko tot kuduro. Hier stoffen we toffe platen af, duiken we nieuwe pareltjes op en houden we bij welke concerten je niet mag missen.

Met de Ticket to the Tropics-pas kun je voor een vaste prijs jaarlijks een aantal geselecteerde concerten in dit genre bezoeken. De pas gaf de afgelopen drie jaar toegang tot onder meer concerten van Kokoko!, Songhoy Blues, Fatoumata Diawara, Mbongwana Star, Gallowstreet, Felabration met Jungle by Night, Dengue Dengue Dengue, en vele anderen. 

Hoe werkt het?
Pashouders moeten een vrijkaart bestellen via een speciale ticketlink die ze per e-mail ontvangen, na activatie van de pas. Entree is alleen op vertoon van vrijkaart EN de fysieke Ticket to the Tropics-pas 2023. Voor sommige programma's is een beperkt aantal vrijkaarten beschikbaar, dus wees er snel bij.

Geldigheid pas
De pas is geldig vanaf 1 januari 2023 t/m 31 december 2023. 

Mourning [A] BLKstar - Mist :: Missed

Mourning [A] BLKstar

Mist :: Missed

Route naar Tolhuistuin

Tolhuistuin (voorheen Paradiso Noord) is gevestigd aan IJpromenade 2 in Amsterdam Noord. Vanaf Amsterdam Centraal kun je met de gratis veerpont naar de overkant, waar je na links af te hebben geslagen, tegen Tolhuistuin aanloopt. Voor clubnachten wordt de ingang aan de achterkant gebruikt (Buiksloterweg 5C), die te bereiken is via het Overhoeksplein. In het pand bevindt zich restaurant THT, dat een uitgebreide menukaart voor iedere muziekliefhebber serveert - reserveren wordt aangeraden.

Paradiso Programme

Programma