Mourning ABL Kstar cropped

Mourning [A] BLKstar

Mourning [A] BLKstar

Saturday 2 July 2022

Saturday 2 July 2022

In Tolhuistuin - Club

Zaal open: 19:30, Hoofdprogramma: 20:30

Het concert van Mourning [A] BLKstar op zaterdag 2 juli 2022 is afgelast. Er komt geen vervangende datum. Ticketkopers ontvangen een e-mail over het retourneren van de tickets. Algemene informatie over afgelaste programma’s is te vinden op www.paradi.so/Ticketinfo.

Persoonlijk bericht van de artiest
Due to unforeseen circumstances Mourning (A) BLKstar had to sadly cancel their European Summer tour. The band hopes to make it over in 2023.

Mourning [A] BLKstar is een achtkoppig genre-overschrijdend collectief uit Cleveland dat bestaat uit muzikanten, schrijvers en multimedia artiesten. Ze bestempelen zichzelf als een multi-generationeel, gender- en genre-non confirming amalgaam van ‘Black Culture’. Verhalen over de Afrikaanse diaspora staan centraal in de muziek van M[A]B, deze worden verwerkt in hun muziek in combinatie met hiphop invloeden en live instrumenten. 

Sinds de oprichting heeft het collectief lovende kritieken ontvangen van onder andere het Britse ‘Wire Magazine’. Vooral hun tweede album getiteld ‘Reckoning’ ontving veel goede reacties. Wire noemde het ‘‘een van de beste albums van 2019 van een band waarvan het belang dat zij bestaan steeds duidelijker wordt.’’ In 2020 bracht het collectief hun derde album getiteld 'The Cycle' uit, waarop onder andere de veelgeprezen track Mist :: Missed te horen is. 

Line-up
James Longs – vocals
LaToya Kent – vocals
Kyle Kidd – vocals
Dante Foley – drums
Theresa May – trumpet
Pete Saudek – guitar, keys, drums
William Washington – trombone
RA Washington – sampler, bass

Bekijk evenement op Facebook

Line-up

Club

  • Mourning [A] BLKstar
Mourning [A] BLKstar - Mist :: Missed

Mourning [A] BLKstar

Mist :: Missed

Mourning [A] BLKstar - The Cycle

Route naar Tolhuistuin

Tolhuistuin (voorheen Paradiso Noord) is gevestigd aan IJpromenade 2 in Amsterdam Noord. Vanaf Amsterdam Centraal kun je met de gratis veerpont naar de overkant, waar je na links af te hebben geslagen, tegen Tolhuistuin aanloopt. Voor clubnachten wordt de ingang aan de achterkant gebruikt (Buiksloterweg 5C), die te bereiken is via het Overhoeksplein. In het pand bevindt zich restaurant THT, dat een uitgebreide menukaart voor iedere muziekliefhebber serveert - reserveren wordt aangeraden.

Paradiso Programme

Programma