Programma
Paradiso

Moss + Amber Arcades

Moss + Amber Arcades

donderdag 20 april 2017

donderdag 20 april 2017

Locatie: Paradiso Noord, IJpromenade 2, Amsterdam Noord. Hier kun je alleen pinnen. Je kunt ook eten in Paradiso Noord: bij restaurant THT.

Moss onder leiding van zanger en songwriter Marien Dorleijn staat bekend om hun subtiele gitaarliedjes met eigenzinnige twists, die zichzelf per album blijft vernieuwen. Na 'The long way back' (2007), 'Never Be Scared / Don't Be a Hero' (2009), 'Ornaments' (2012), 'We Both Know The Rest Is Noise' (2014) brengt de Amsterdamse indieband in februari het vijfde album 'Strike' uit. Het is een album waarin Moss, wederom, de ramen wagenwijd open knalt en de frisse lucht binnen laat. De band maakt korte metten met zijn (muzikale) verleden en tegelijkertijd ontegenzeggelijk zichzelf blijft. Op 'Strike' word de ‘songcraft’ van de eerste twee albums gecombineerd met de experimenteerdrift van album drie en vier. Het resultaat is even tijdloos als modern.

De Utrechtse Annelotte de Graaf maakt muziek onder de naam Amber Arcades. Ze begon met schrijven toen ze tijdelijk in Philadelphia woonde voor een rechtenstudie. Het publiek kon de daaruit voortgevloeide dreampop voor het eerst horen in 2012. Voor de volgende stap ging ze niet lang daarna werken met procucer Ben Greenberg, waarmee ze in New York de in juni verschenen debuutlangspeler ‘Fading Lines’ opnam met haar band bestaande uit leden van Real Estate, Kevin Morby en Quilt. De muziek kent meeslepende synthsgeluiden, dromerige zang en krautrock-achtige drums, en is ondanks de retro-benadering altijd fris en spannend. Louter lovende recensies van onder andere The Guardian, Clash, Uncut en Q Magazine zorgde voor de definitieve internationale doorbraak. Haar zegetocht welke rond Eurosonic Noorderslag dit jaar begon, is afwisselend met optredens in heel Europa, tours door de Verenigde Staten met Nada Surf en headline-shows in Verenigd Koninkrijk.

Paradiso Programme

Programma