Programma
Paradiso

Monsieur Doumani - aanvang hoofdprogramma vervroegd naar 17.00 uur + Matsa Ranga

Monsieur Doumani - aanvang hoofdprogramma vervroegd naar 17.00 uur + Matsa Ranga

zondag 17 april 2016

zondag 17 april 2016

De aanvang van het hoofdprogramma is vervroegd van 21.00 naar 17.00 uur. Er is een voorprogramma om 16.30 uur. De zaal gaat nu open om 16.00 uur. Reeds gekochte kaarten blijven geldig of kunnen worden geretourneerd bij Ticketmaster. Zie voor meer informatie: www.paradiso.nl/web/kaartverkoop.htm


Monsieur Doumani maakt Cypriotische folk in een hedendaags jasje. Hoewel ze in 2014 al werden genomineerd voor ‘beste nieuwkomer’ door Songlines Music Awards en hun tweede album ‘Sikoses’ afgelopen jaar hoge ogen gooide in diverse lijstjes, wordt dit hun eerste tour in Nederland. Ze spelen opgewekte en elegante melodieën, die doen denken aan traditionele volksmuziek, op de tzouras (Grieks snaarinstrument verwant aan de bouzouki) en de gitaar met trombone en andere blaasinstrumenten.

Hun teksten gaan over de financiele crisis, het corrupte politieke systeem, sociale ongelijkheid en milieuproblemen. Met hun muziek tracht de band ook bij te dragen aan de hereniging van Cyprus en betere relaties tussen het Griekse deel en het Turkse deel. Zoals ze zelf zeggen: "We don't sing in the Turkish language, but many of the traditional songs that we play are from a shared tradition with Turkish Cypriots.” 

Dit concert wordt gepresenteerd door Stichting Pera.

Paradiso Programme

Programma