MONOPHONICS 2018 PROMO web 7014

Monophonics

Monophonics

donderdag 19 juli 2018

donderdag 19 juli 2018

In Tolhuistuin - Club

Zaal open: 20:00, Hoofdprogramma: 21:00

De afgelopen jaren maakte Monophonics naam als talentvolle begeleidingsband van de Fransman Ben L'Oncle Soul (van de soulvolle versie van 'Seven Nation Army'). De vijfkoppige band uit San Francisco haalde daarna de zanger en toetsenist Kelly Finnigan in huis en heeft daarmee een prachtige stem die als een handschoen past bij de vintage funk en soul met psychedelische invloeden die Monophonics produceert.

In 2015 verscheen het ijzersterke tweede album 'Sound Of Sinning', dat klinkt alsof het is opgenomen in de jaren '60/'70 en begin dit jaar volgde EP 'Mirrors'. De band beloofde ook dit jaar nog met een nieuwe langspeler te komen. Al Bell (producer en mede-eigenaar van Stax Records) prijst Monophonics aan als ‘One of the best live soul bands I have ever seen’. Aanrader voor liefhebbers van bijvoorbeeld The Temptations, Sly & the Family Stone, Sharon Jones & The Dapkings en Charles Bradley.

Bekijk evenement op Facebook

Line-up

Club

  • Monophonics
Billy place

Lying Eyes

Billy place

Strange Love

Billy place

Beggin'

Route naar Tolhuistuin

Tolhuistuin (voorheen Paradiso Noord) is gevestigd aan IJpromenade 2 in Amsterdam Noord. Vanaf Amsterdam Centraal kun je met de gratis veerpont naar de overkant, waar je na links af te hebben geslagen, tegen Tolhuistuin aanloopt. Voor clubnachten wordt de ingang aan de achterkant gebruikt (Buiksloterweg 5C), die te bereiken is via het Overhoeksplein. In het pand bevindt zich restaurant THT, dat een uitgebreide menukaart voor iedere muziekliefhebber serveert - reserveren wordt aangeraden.

Paradiso Programme

Programma