Programma
Paradiso

Moddi + Maryam Al-Khawaja - locatie: Jeruzalemkerk, Amsterdam

Moddi + Maryam Al-Khawaja - locatie: Jeruzalemkerk, Amsterdam

zaterdag 1 oktober 2016

zaterdag 1 oktober 2016

Ben je in het bezit van de CJP-pas? Dan kan je een kaart kopen met €2,50 korting. Klik hier voor informatie en tickets.

Paradiso presenteert: Moddi in de Jeruzalemkerk. Adres: Jan Maijenstraat 14, Amsterdam. Concert met zitplaatsen. N.B. Let op: In de Jeruzalemkerk is het niet mogelijk om te pinnen.

Moddi is Pål Moddi Knutsen. Deze wonderlijke Noorse singer-songwriter begon zijn muzikale carrière met een geleende accordeon en gitaar. Hij leerde zichzelf spelen en ontwikkelde zo een wat onorthodoxe techniek, die gelukkig wel wonderschone muziek oplevert. Emotievolle nummers, een beetje raar maar zeer sfeervol.

In september brengt Moddi een bijzonder album uit: 'Unsongs, 12 banned songs from 12 countries'. Het zijn allemaal liedjes die op een gegeven moment werden verboden of gecensureerd. De manieren waarop de liedjes en artiesten werden onderdrukt variëren van een airplayban op de radio tot moord. Moddi kreeg het idee voor dit album toen hij las over officier Eli Geva, die in 1982 weigerde zijn troepen op Beiroet af te sturen tijdens de oorlog in Libanon. Het liedjes over Eli Geva, dat de Noorse zangeres Birgitte Grimstad schreef, werd nooit uitgebracht omdat het destijds 'te provocerend' zou zijn. Moddi raakte zeer onder de indruk van deze gebeurtenis en begon te zoeken naar soortgelijke verhalen en stemmen die het verdienen alsnog gehoord te worden. Op het album 'Unsongs' staan vertaalde en geherinterpreteerde liedjes uit Rusland, Mexico, de Palestijnse gebieden, Noorwegen en Engeland. Vele van de songwriters zijn nog steeds gevangen of verbannen, sommigen zijn zelfs vermoord, zoals de Chileense folklegende Victor Jara en de Algerijnse rebelse zanger Lounès Matoub. 

Voor meer informatie ga naar de website van Moddi of download de

Paradiso Programme

Programma