Programma
Paradiso

Mijke & Co Live

Mijke & Co Live

woensdag 28 mei 2014

woensdag 28 mei 2014

Rick Margitza, The Big Hunger, Jennah Bell, Jeroen van Helsdingen & Martin van Os en The Ob6sions spelen woensdag 28 mei bij Mijke & Co Live van de NTR op Radio 6 Soul & Jazz. Het wekelijkse live muziekprogramma vindt deze week plaats in Paradiso in Amsterdam is gratis bij te wonen voor publiek. Presentator is deze week Mijke van Wijk.

Rick Margitza

De Amerikaanse saxofonist Rick Margitza is deze week de speciale gast van huisband The Ob6sions. Margitza speelde o.a. met Miles Davis en ging op tour met Maynard Ferguson en Flora Purim. The Ob6sions zijn wekelijks te horen in het programma. De band bestaat uit Victor de Boo – drums; Sven Schuster – bas; Jeroen van Helsdingen. Ze spelen eigen stukken maar jammen ook met de gasten in het programma.

The Big Hunger

Deze vijfkoppige band speelt elk jaar twee maanden lang elke zondag een sessie in het centrum in Amsterdam. Hiervoor nodigen zij vaak muzikanten uit en zo stonden ze op het podium met o.a. Ruben Hein, Shirma Rouse, Mary Davis JR en MC Fit. The Big Hunger maakt soulvolle popliedjes en in het voorjaar van 2014 beginnen zij met het opnemen van hun eerste album.

Jennah Bell

De Amerikaanse singer/songwriter Jennah Bell maakt een mix tussen folk, r&b en hiphopmuziek. Bell volgde haar studie aan het prestigieuze Berklee College of Music, waar ze de kans kreeg om samen te werken met Paul Simon. Vorige zomer maakte ze haar Europese debuut en speelde o.a. op het North Sea Jazz Festival. De komende maand tourt Jennah Bell door Nederland.

Jeroen van Helsdingen & Marco van Os

Pianist Jeroen van Helsdingen (bekend van Mijke & Co’s huisband The Ob6sions) en bassist Marco van Os spelen al jaren samen in diverse samenstellingen. Ook privé spelen ze vaak samen, dit leidde uiteindelijk tot het album Hybris. Hierop is een repertoire van composities te horen van de twee. Naast Jeroen en Marco, spelen ook Sebastiaan Cornelissen (drums) en metropool orkest gitarist Peter Tiehuis mee bij Mijke & Co Live!

Paradiso Programme

Programma