Programma
Paradiso

Miguel + Full Crate & Mar (w. band)

Miguel + Full Crate & Mar (w. band)

dinsdag 22 januari 2013

dinsdag 22 januari 2013

Na drie jaar bijgedragen te hebben aan successen van Usher en Trey Songz is het voor de 26-jarige, Amerikaanse  R&B-zanger Miguel nu tijd om solo in de Nederlandse spotlights te staan. Door onenigheid met zijn toenmalige platenmaatschappij werd Miguel's debuutalbum ‘All I want is You’ in 2007 niet uitgebracht. In de drie hierop volgende jaren toerde Miguel als support act van onder meer Trey Songz en Usher.

Zijn volgende singles ‘Sure Thing’ en ‘Quickie’ deden het ondertussen goed in de hitlijsten en uiteindelijk werd ‘All I want is You’ in 2011 een topper die 45 weken in de Amerikaanse hitlijsten stond. De veelzijdige Miguel sleepte ook verschillende nominaties in de wacht, onder andere voor een Grammy voor ‘Best R&B Song’. In 2012 nomineerde Billboard Music Awards  hem als ‘Top R&B Artist’ en zijn nummer ‘Sure Thing’ als ‘Top R&B Song’.
Op 2 oktober jl. bracht Miguel zijn tweede studioalbum uit: ‘Kaleidoscope Dream’. Niet alleen de plaat zelf, maar ook de eerste single ‘Adorn’ werd in de VS bijzonder enthousiast ontvangen. Miguel wordt vaak vergeleken met Babyface en Prince. In zijn zang herkennen zijn fans ook klassieke elementen, zoals rockbands als Queen, The Police en Def Leppard ze gebruiken. Zelf zegt Miguel over zijn muziek: "I want to change urban radio, I want to change the sound of what's expected from R&B songs on the radio and I really intend on doing that”.

Paradiso Programme

Programma