Programma
Sloop Philips gebouw Norbert Onnakopie

Middagprogramma Wonder van Eindhoven

Middagprogramma Wonder van Eindhoven

Saturday 16 February 2013

Saturday 16 February 2013

Gratis programma rond het Leidseplein.

Paradiso, de VPRO en Uitgeverij Podium vieren Het Wonder van Eindhoven in de vorm van een boek, uitgebreide aandacht op (digitale) televisiekanalen en een cultureel festival, op vrijdag 15 en zaterdag 16 februari 2013. 

Foto's door Jack Aarts

DAF museum, omgeving Paradiso – tot 18.00 uur

Een aantal wagens die meereden in het defilé zijn hier te bezichtigen. Ook zijn er vrijwilligers van verschillende DAF clubs om vragen te beantwoorden en van allerhande informatie te voorzien.

Foto's door Jack Aarts

Nano Supermarket bus, voor de Stadsschouwburg Amsterdam – tot 18.00 uur

De  Nano  Supermarket  is  een  omgebouwde  SRV  wagen  vol  speculatieve  Nanotechnologie producten welke mogelijk  tussen  nu  en  de  komende  tien  jaar  in  de  schappen  liggen: interactieve  muurverf, wijn  waarvan  de  smaak  in  de  magnetron  kan  worden  aangepast,  een twitter  implantaat.


Foto's door Jack Aarts

Performance Volta van Dick Raaijmakers, kleine zaal Paradiso – tot 19.00 uur

Volta is een performance van een paar uur waarin de eerste elektrische batterij, de in 1800 gerealiseerde ‘Zuil van Volta’ door Allesandro Volta, op hele grote schaal wordt nagedaan. ‘Bouwers’  maken een anderhalve meter hoge ‘zuil’  van koperen en zinken platen en ruim 2000 kilo vodden die in verdund zuur zijn doordrenkt. Na het aanbrengen van de laatste plaat doet deze ‘kolossale batterij’ een gloeilamp opgloeien. Voorafgaand aan het avondprogramma in Paradiso wordt de gloeilamp aangesloten. ’s Middags kun je de opbouw meemaken.

Foto's door Jack Aarts

Voetbalrobots, de Salon van de Balie – tot 17.00 uur

In juni 2012 werden ze wereldkampioen en nu kun je ze met eigen ogen zien en een balletje met ze trappen. Ze worden niet bestuurd door mensen, maar stellen zelf vast waar de bal is, hoe ze die het beste kunnen bemachtigen en waar die vervolgens heen moet. Het robotvoetbalteam van de Technische Universiteit Eindhoven geeft demonstraties en je kunt als keeper proberen hun ballen tegen te houden. 

Foto's door Jack Aarts

​Fototentoonstelling, Melkweg Galerie – tot 20.00 uur

Werk van vier Eindhovens fotografen: Ruud Balk, Norbert van Onna, Boudewijn Bollman en Jos Jansen. Tentoonstelling loopt t/m zaterdag 24 februari.

Foto's door Jack Aarts

Collectie Van Abbe, Melkweg Mediaroom – tot 22.00 uur

Een deel van de collectie van het Van Abbemuseum, met onder andere werk van John Körmeling. Tentoonstelling te bezichtigen t/m zondag 17 februari. 

Designroute door Amsterdam

Een route door Amsterdam langs ontwerp met een Eindhovense achtergrond. De route is te bezichtigen t/m zaterdag 23 februari. 

Programmaboekje Wonder van Eindhoven

Paradiso Programme

Programma