Programma
Paradiso

METAMORFOSEN van OVIDIUS door Joop Keesmaat

METAMORFOSEN van OVIDIUS door Joop Keesmaat

zondag 3 november 2013

zondag 3 november 2013

De verplaatste voorstelling van 2 juni. Reeds gekochte kaarten voor 2 juni blijven geldig voor 3 november. Let op! De aanvangstijd is gewijzigd van 14.00 naar 11.00 uur. De zaal gaat nu open om 10.30 uur.

Acteur Joop Keesmaat vertolkt drie verhalen uit de Metamorfosen van Ovidius, een van de belangrijkste  teksten uit de klassieke oudheid. De beeldschone Myrrha wordt door de godin van de liefde bestraft met een verboden begeerte voor haar vader. Phaëton, de hoogmoedige zoon van de zonnegod komt noodlottig ten val met zijn zonnewagen. Als derde vertelt Joop Keesmaat de beroemde liefdesgeschiedenis van Orpheus en Eurydice.

Joop Keesmaat speelde bij diverse Nederlandse toneelgezelschappen en heeft zich de laatste jaren vooral gespecialiseerd in vertelkunst. Hij bracht onder andere Omeros van Derek Walcott, de IJslandse Edda en het Gilgamesi epos als theatrale monologen. Voor zijn rol in Hersenschimmen bij het RO theater kreeg hij in 2006 de Louis d’Or.

De voorstelling is een productie van Verstegen & Stigter en wordt mede mogelijk gemaakt door de Kleyn Foundation en Stichting Melanie.

Paradiso Programme

Programma