Programma
Domela museum 2 1

Meindert Talma

Meindert Talma

zondag 15 december 2019

zondag 15 december 2019

In Paradiso - Bovenzaal

Zaal open: 15:30, Hoofdprogramma: 16:00

Middagvoorstelling in het teken van 'De Domela Passie', het nieuwe album van Meindert Talma.

Op 18 november 2019 is het precies honderd jaar geleden dat de grondlegger van het Nederlandse socialisme Ferdinand Domela Nieuwenhuis (1846-1919) overleed. Om zijn persoon en zijn strijd te herdenken en om zijn gedachtegoed te vieren is 2019 uitgeroepen tot het officiële Domela-jaar. Als geboren en getogen Fries in het dorp Surhuisterveen kent liedjesschrijver en muzikant Meindert Talma de verhalen over Domela als geen ander. Talma schreef al op de middelbare school een scriptie over de armoedige roots van de sociaal-anarchist. 

Reden genoeg dus voor cultheld Meindert Talma om zijn nieuwe album ‘De Domela Passie’ te baseren op het leven van dit zowel geliefde als gehate figuur. Eerder maakte hij al muzikale levensverhalen over onder meer dammer Jannes van der Wal en kunstenaar H.N. Werkman. Voor zijn Domela-album haalt Talma alles uit de kast: hij nam het op met zijn volledige band, inclusief koor en strijkersensemble. Het album telt 16 nummers en verschijnt als een 44 pagina’s tellend boek met daarin alle teksten, veel beeldmateriaal en achterin gestoken een cd.

Bekijk evenement op Facebook

Line-up

Bovenzaal

  • Meindert Talma
Hqdefault 191024 103041

Domela!

Hqdefault 191024 103041 1

Arjen Robben

Route naar Paradiso

Paradiso is gevestigd aan de Weteringschans 6-8. Dat is dicht bij het Leidseplein en goed bereikbaar met het openbaar vervoer (metro 52 en diverse trams). Je kunt je fiets gratis en bewaakt parkeren in de ondergrondse parkeergarage op het Leidseplein. In de buurt van Paradiso zijn meerdere parkeergarages.

Dit vind je misschien ook leuk

Paradiso Programme

Programma