Programma
Mclyte

MC Lyte

MC Lyte

Tuesday 3 October 2017

Tuesday 3 October 2017

In Tolhuistuin - Club

Zaal open: 20:00, Hoofdprogramma: 21:00

Regelrecht uit Brooklyn, New York is MC Lyte sinds 1987 volgens velen de pioneer als feminist in de al-zo-mannelijke rapwereld. In 1988 was ze in ieder geval de aller eerste vrouwelijke rapper die een volledig album uitbracht. 

Al op 14 jarige leeftijd pakte MC Lyte voor het eerst een pen, papier en microfoon op onder de naam Sparkle. In 1987, op 17 jarige leeftijd, begon ze in battleraps haar mannelijke collega's publiekelijk te vernederen, en liet op deze manier zien waarvan ze gemaakt was. 

Met haar debuutalbum "Lyte As A Rock" dat in 1988 uitkwam, zette MC Lyte haarzelf op de kaart. Hierna volgende meer dan een decennia aan ijzersterke lyrics, snelle flows, en top-charting hits. 

Bekijk evenement op Facebook

Line-up

Club

  • MC Lyte
Mclytethu

Keep On, Keepin' On

Accepteer de voorkeurscookies om de video te bekijken.

Route naar Tolhuistuin

Tolhuistuin (voorheen Paradiso Noord) is gevestigd aan IJpromenade 2 in Amsterdam Noord. Vanaf Amsterdam Centraal kun je met de gratis veerpont naar de overkant, waar je na links af te hebben geslagen, tegen Tolhuistuin aanloopt. Voor clubnachten wordt de ingang aan de achterkant gebruikt (Buiksloterweg 5C), die te bereiken is via het Overhoeksplein. In het pand bevindt zich restaurant THT, dat een uitgebreide menukaart voor iedere muziekliefhebber serveert - reserveren wordt aangeraden.

Paradiso Programme

Programma