Programma
Maydien by Sara Punt 6348

Maydien

Maydien

Sunday 22 September 2019

Sunday 22 September 2019

In Cinetol

Zaal open: 19:30, Hoofdprogramma: 20:30

Op zondag 22 september treedt Maydien op in Cinetol. De opkomende rapper en vocalist creëert op het podium en in de studio het liefst een samensmelting van hip-hop, neo-soul en future r&b. Zijn hybride mix van deze stijlen hoor je ook terug op zijn nieuwe EP 'Maytrix' dat op 5 juli zal uitkomen. Maydien heeft absoluut niet stilgezeten in de afgelopen jaren. In 2018 bracht hij zes samenwerkingen uit met Nederlandse en buitenlandse acts zoals o.a. Pastel, Wantigga en Tayrell. Eerder dit jaar verzorgde Maydien nog de support shows van FKJ en Mick Jenkins. 3VOOR12Radio leidde zijn nieuwe single als volgt in: “Als je je ogen dicht doet, dan klinkt het alsof Anderson Paak en Kendrick Lamar samen een kindje hebben gemaakt”.

Voor een Engelstalige rapper uit Nederland is er geen uitgestippelde route die je op weg naar erkenning helpt. Zo ook niet voor Maydien, die tijdens zijn jeugd in het Brabantse Oss nog niet eens dacht aan een artiestenbestaan. Toen Maydien zich realiseerde dat netwerken belangrijker was geworden dan het maken van muziek, vertrok hij uit Amsterdam en keerde hij terug naar Oss. Het inruilen van een professionele booth en constante couchsurfen voor een zolderstudio en een eigen bed, bleek zijn beste keuze. Met de release van zijn EP heeft Maydien voor 2019 nog grotere plannen. Het project bevat de vele verrassingen van een artiest met jarenlange ervaring, maar de zanger bezit nog altijd de gretigheid van een beginner. 

Line-up

Cinetol

  • Maydien

Route naar Cinetol

Cinetol is gevestigd op Tolstraat 182 in de Amsterdamse Pijp. Bij Cinetol kun je ook terecht voor een hapje eten. Er is een beperkt aantal betaalde parkeerplekken in de buurt en de dichtstbijzijnde tramhalte is de Lutmastraat. 

Paradiso Programme

Programma