Programma
Paradiso

Max Romeo ft. Rominal & The Charmax Band - Father & Sons Tour + One Root (ex Sunrockers)

Max Romeo ft. Rominal & The Charmax Band - Father & Sons Tour + One Root (ex Sunrockers)

Tuesday 5 November 2013

Tuesday 5 November 2013

DJ: Black Star Sound.

Max Romeo werd geboren in Jamaica en verhuisde op zijn tiende met zijn moeder naar Engeland. Hij begon zijn muzikale carrière in een soulgroep op het legendarische Caltone label, The Emotions. The Emotions gingen met ruzie uit elkaar, omdat ze niet konden besluiten wie de frontman moest zijn. Toen Max Romeo solo ging werden sommige van zijn liedjes verboden omdat de teksten veel te schunnig waren. ‘Wet Dream’, dat hij uitbracht met behulp van producer Bunny Lee, werd wel zijn enige commerciële succes in Engeland. Max Romeo hield vol dat het nummer over een lekkend dak ging maar wie goed luistert weet beter. In Jamaica stoorde men zich in het geheel niet aan zijn teksten en scoorde Max Romeo hit na hit.

Hij verhuisde in 1970 terug naar Jamaica. Een nummer met heel andere inhoud, dat hij in 1971 opnam voor Derrick Morgan’s platenlabel Hop, was 'Let The Power Fall (On I)' dat door de People's National Party werd gebruikt in hun verkiezingscampagne.

Halverwege de jaren zeventig schudde Max Romeo zijn imago van vunzige liedjeszanger definitief af, toen hij met dub-producer Lee 'Scratch' Perry achter de mengtafel opnieuw wat internationale aandacht kreeg. Hun album 'War Ina Babylon' (1976) met de band The Upsetters is een klassieker en het daarvan afkomstige 'I Chase The Devil' (dat werd gesampled door The Prodigy en vele anderen) is Romeo's signature song. Vorig jaar werd Max Romeo 65 jaar maar hij gaat onvermoeibaar door met optreden. Dit keer zijn zijn twee zonen erbij en heet de tournee de ‘Max Romeo Father & Sons Tour’.

Paradiso Programme

Programma