Programma
Paradiso

Max Richter & Daniel Hope: Vivaldi Recomposed - Yellow Lounge Special Edition + Francesco Tristano & Alice Sara Ott

Max Richter & Daniel Hope: Vivaldi Recomposed - Yellow Lounge Special Edition + Francesco Tristano & Alice Sara Ott

woensdag 10 september 2014

woensdag 10 september 2014

Line-up:
Francesco Tristano & Alice Sara Ott: “Scandale” (19:30u)
Max Richter & Daniel Hope & l’arte del mondo orchestra: “Vivaldi Recomposed” (20:30u)
Francesco Tristano: electronic live set
(21:30u)
DJ Patrice Bäumel
                

Yellow Lounge brengt klassieke muziek in een clubsetting, waarin naast live-acts ook DJ’s en VJ’s optreden. Tijdens deze special edition is Vivaldi Recomposed by Max Richter voor het eerst live te zien in Nederland.

De Vier Jaargetijden van Vivaldi (1723) is vandaag de dag nog steeds het meest bekende én opgenomen klassieke muziekstuk allertijden. De hedendaagse Briste componist Max Richter – voornamelijk bekend van zijn filmische, ambient minimal muziek - heeft gesleuteld aan dit meesterwerk. Maar liefst 75% van de originele partituur heeft hij weggelaten. Het resultaat is een vernieuwd klassiek meesterwerk: een prachtige minimal sound, maar mét behoud van de herkenbare Vivaldi thema’s.

Voor dit project werkt Max Richter samen met Daniel Hope, topviolist die ook met veel andere grote namen werkt(e) zoals Sting en Einaudi.

Componist: Max Richter
Solo viool: Daniel Hope
Orkest: L’Arte del Mondo
Moog synthesizer: Max Richter

In het voorprogramma: het unieke, jonge pianoduo Francesco Tristano en Alice Sara Ott. Ze spelen werken van hun nieuwe album Scandale dat in september op Deutsche Grammophon verschijnt. Francesco Tristano is naast klassiek pianist ook gerespecteerd dj in de electronische muziekwereld. Zo heeft hij albums opgenomen met klassieke werken  van J. S. Bach en John Cage, maar werkte hij ook samen met techno acts als Brandt Brauer Frick, Carl Graig en Moritz von Oswald. Tristano en Ott willen met hun moderne benadering laten zien dat klassieke muziek zowel tijdloos als veranderlijk is.

Paradiso Programme

Programma