Programma
Paradiso

Matthew and the Atlas, Perfume Genius (Indiestad)

Matthew and the Atlas, Perfume Genius (Indiestad)

Saturday 21 May 2011

Saturday 21 May 2011

Paradiso presenteert Matthew and the Atlas en Perfume Genius in de Vondelkerk. Adres: Vondelstraat 120 d. Bereikbaar met tram 1 vanaf Centraal Station of Lelylaan, tram 12 vanaf Amstel Station of Station Sloterdijk. Uitstappen halte 1e Constantijn Huygensstraat/Overtoom.

Matthew and the Atlas en Perfume Genius maken onderdeel uit van Indiestad.
Matthew and the Atlas is het geesteskindje van de begenadigde singer-songwriter Mathhew Hagerty die, als hij niet met een gitaar op het podium staat, als tuinman in de aarde aan het wroeten is. Niemand moet vreemd opkijken als Hagerty zijn heggenschaar binnenkort aan de wilgen kan hangen, want de band uit het plaatsje Aldershot in Zuid-Engeland maakt muziek die er momenteel bij hordes muziekliefhebbers als zoete koek ingaat. En ook wij zijn er niet vies van. Matthew maakt met dank aan zijn atlas een muzikale reis met melodieuze, krachtige, soulvolle americana folk met dat typische Britse poprandje, waar eerder Mumford & Sons mee door wist te breken bij het grote publiek. De kracht van de muziek van Hagerty, gezegend met een diepe, rauwe stem, zit hem vooral in de originele en knappe arrangementen met een flinke spanningsboog waar de opbouw van de liedjes onmiskenbaar de belangrijkste troef is: vaak klein beginnen met slechts een akoestische gitaar om uit te monden in een groots, harmonieus slot waarin de hele ziel en zaligheid van de vijf bandleden wordt blootgelegd. Het liedje Fisherman's Wife wordt gebruikt als titelsong in het populaire Discovery Channel-programma Deadliest Catch, check de promo:

Na een ongelukkig verlopen verblijf in New York, keerde Mike Hadreas (de man achter Perfume Genius) terug naar het huis van zijn moeder in een buitenwijk van Everett, Washington. In die geïsoleerde omstandigheden onstond bij Mike de drang om zijn gedachten op papier te zetten en kwamen zijn fragiele, maar brutaal eerlijke liedjes op de piano tot stand. De band Los Campesinos! ontdekte het talent van Mike toen ze zijn nummers op zijn Myspacepagina hoorden. Zo wist hij een platendeal binnen te slepen op hun label, Turnstile Records, waarop hij zijn eerste single, ‘Mr. Peterson’ uitbracht. In de zomer van 2010 kwam zijn debuut ‘Learning’ uit op het Amerikaanse Matador Records. De nummers op het album laten een spookachtig folk-geluid horen in een typerende timide singer-songwriterstijl met een tedere, maar tegelijk angstaanjagende sfeer.

Paradiso Programme

Programma