Programma
Paradiso

Martin Bril Avond

Martin Bril Avond

dinsdag 15 april 2014

dinsdag 15 april 2014

Met medewerking van o.a. Henk Spaan, Ronald Giphart, Bart Chabot, Atte Jongstra, Coen Verbraak, Corinne Koole, Barbara van Beukering, Mai Spijkers, Pieter Broertjes, TrioBier en Huub van der Lubbe.

In april 2014 is het vijf jaar geleden dat de Nederlandse columnist, schrijver en dichter Martin Bril op 49-jarige leeftijd overleed. Hij werkte voor onder andere Het Parool, NRC Handelsblad en de VPRO-radio. Bril schreef een veelgelezen dagelijkse column in de Volkskrant en publiceerde in Vrij Nederland het wekelijkse feuilleton ‘Evelien’. Met co-auteur Dirk van Weelden creëerde hij met hun debuut Arbeidsvitaminen in 1991 een nieuwe vorm van literatuur.

Journalist en programmamaker Coen Verbraak (‘Kijken in de ziel’, ‘Emile Roemer: tussen pieken en peilen’) maakte een documentaire over het leven en de carrière van Martin Bril. De documentaire beleeft deze avond zijn première in aanwezigheid van de makers en de meewerkenden. Op maandag 21 april is de documentaire te zien bij de VARA op Nederland 2.

Dit programma wordt georganiseerd in samenwerking met de VARA en Het Parool.

Paradiso Programme

Programma