Programma
Mark Wilkinson Wide Hi Res

Mark Wilkinson + Ollie Brown

Mark Wilkinson + Ollie Brown

Saturday 3 March 2018

Saturday 3 March 2018

In Bitterzoet

Zaal open: 19:30, Voorprogramma: 17:45, Hoofdprogramma: 20:30

Mark Wilkinson is een van de meest fascinerende singer-songwriters die recentelijk uit Australië is voortgekomen. Zijn shows zijn niet alleen uitverkocht in zijn thuisland, maar ook in het naburige Nieuw-Zeeland, de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk en de rest van Europa. Maar ook in Nederland is hij niet onopgemerkt gebleven. Zo stond hij in 2014 op de Dam in Amsterdam te spelen en werd hij plots van straat geplukt om te komen spelen in tv-programma RTL Late Night, “It scared the shit out of me, because I didn’t realize it was such a big thing”. In februari 2016 bracht hij de EP 'Come With Me Tonight' uit, welke een klein voorproefje geeft op het album “Wasted Hours” dat in februari gaat verschijnen. De eerste single “Try Not To Look Down” is inmiddels online te beluisteren. Wilkinson maakt tijdloze, bijna nostalgische muziek vol weelderige arrangementen en staat bekend om zijn poëtische teksten en warme stem.

Voorprogramma: Ollie Brown
De in Sydney wonende singer-songwriter Ollie Brown tourde in het verleden al met The Beach Boys, Ron Sexsmith, David Ryan Harris, James Reyne, Mark Seymour, Bic Runga en nog veel meer. Eind 2017 bracht Brown zijn EP 'Backroads' uit, een sfeervolle, fijngevoelige plaat die tot leven kwam tijdens een retraite naar de hut van een vriend, aan de Australische Noordkust, waarvan Brown zegt "spent a week … by the river, exploring and finding different ways to record what I was spitting out. I got very lost in the songs and the whole recording process, and I think it brought out a certain kind of honesty that you can hear in the music".

"For me, Backroads is about the fear of losing yourself. I've never felt more involved and attached to my own work".

Bekijk evenement op Facebook

Line-up

Bitterzoet

  • Mark Wilkinson
Mark Wilkinson Youtube Image 3

Moving On

Mark Wilkinson Youtube Image 1

Everything To Me

Ollie Brown Youtube Image 1

Ollie Brown - Backroads

Route naar Bitterzoet

Bitterzoet is gevestigd op Spuistraat 2 in Amsterdam. Dat is op loopafstand van Amsterdam Centraal. Ook zijn er parkeergarages in de buurt.

Paradiso Programme

Programma